Ο χάρτης της κρίσης στο Αγρίνιο – 558 κλειστά καταστήματα στο κέντρο της πόλης [πίνακες]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Τη σύσκεψη αποσχόλησαν πολλά θέματα όπως το νέο φορολογικό, τα ζητήματα του ΟΑΕΕ, της περίθαλψης και η επαγγελματική στέγη.

Εμπορικός Σύλλογος ΑγρινίουΤην ενημέρωση στα μέλη του Συλλόγου έκανε αρχικά η γραμματέας Χάιδω Παπαζήση, που αναφέρθηκε κυρίως στο νέο φορολογικό συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και ο οποίος ισχύει και για τα εισοδήματα του 2013 καθώς επίσης και στους εμπόρους που είναι ανασφάλιστοι λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ και δικαιούνται βιβλιάριο υγείας για δωρεάν νοσοκομειακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών είτε όχι, εφόσον όμως η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποκλειστικά λόγω εγκυμοσύνης ή ανίατου ή χρόνιου νοσήματος. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα των ανασφάλιστων εμπόρων να ενταχθούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Αγρινίου. Τέλος, και το πιο ενδεικτικό της κρίσης, ήταν η αναφορά της στην έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τα κλειστά καταστήματα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε μια έρευνα σε 67 οδούς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Αγρίνιου από την περιοχή του Πάρκου έως την Αγία Τριάδα και από τα Καραπανέϊκα έως τον Άγιο Δημήτριο. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα μεν, τραγικά δε. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2013 ο Εμπορικός Σύλλογος εντόπισε 90 περισσότερα, ήτοι 558 κλειστά καταστήματα! (δείτε στη συνέχεια τους πίνακες με τα κλειστά καταστήματα ανά οδό)

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Πάνος Μπεσίνης ανέφερε πως όλοι βιώνουν την κρίση με αυξανόμενα προβλήματα που “ακόμη και οι τυφλοί τα βλέπουν”… Και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο οκτώ στους δέκα εμπόρους είναι ανασφάλιστοι. Ακόμη ενημέρωσε σχετικά με το δικαστικό αγώνα απέναντι στον Ο.Α.Ε.Ε. για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο έσπευσε να σχολιάσει πως «δεν πρέπει ωστόσο να τρέφουμε αυταπάτες. Η δικαστική εξουσία έχει πλέον γίνει το «μακρύ χέρι» της εξουσίας». Τέλος συμπαίρανε πως “στόχος όλων των πολιτικών που εφαρμόζονται στους εμπόρους είναι να βγάλουν από τη μέση τις μικρές επιχειρήσεις και να μοιράσουν την πίτα που συνεχώς μικραίνει στα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές” για το λόγο αυτό, όπως είπε, πρέπει όλοι οι έμποροι να σταθούν απέναντι στα προβλήματα με αλληλεγγύη μεταξύ τους και κυρίως μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του συλλόγου.

κλειστά καταστήματα (2)

κλειστά καταστήματα (1)