Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Κ. Μαραγιάννης

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Θέρμου, ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης εκπαιδευτικός Κώστας Φ. Μαραγιάννης. Το όνομα της παράταξης είναι «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» στο Δήμο Θέρμου, αποτελεί συνέχεια της παράταξης της δημοτικής αντιπολίτευσης στην οποία συμμετέχουν πολλά στελέχη της και δεκάδες άλλοι πολίτες του Δήμου Θέρμου που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και διακήρυξη με τις βασικές αρχές. Επίσης, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα της 45 μελούς Ανοιχτής Oργανωτικής Επιτροπής στήριξης της παράταξης και εκλογικού αγώνα. Ο κ. Μαραγιάννης κάλεσε τους πολίτες του Θέρμου να ενταχθούν στην Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή και να δώσουν συλλογικά τη μάχη για την Αλλαγή στο Δήμο Θέρμου.

Αναλυτικά το κάλεσμά του :
Μετά από μακρά πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Θέρμου, μαζί με συνοδοιπόρους μου στην αντιπολίτευση του Δήμου Θέρμου, τα τελευταία 12 χρόνια, ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας νέας παράταξης με το όνομα «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» και την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Σ΄ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας με διάθεση προσφοράς στα κοινά και καλούμε, συγχρόνως, όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους, να συνδιαμορφώσουν τη στρατηγική και το πρόγραμμά μας, για έναν άλλο Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών και υπερασπιστή των συμφερόντων του τόπου μας.

Ο τίτλος μας, σηματοδοτεί την αναγκαιότητα αλλαγής πορείας, τόσο σε επίπεδο προγράμματος όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας, γιατί πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου. Η απερχόμενη δημοτική αρχή των 20 χρόνων διακυβέρνησης, που σήμερα, με τα ίδια πρόσωπα, «μακιγιάρεται» και μεταμφιέζεται, για να εκφράσει δήθεν το καινούργιο, εξάντλησε κάθε περιθώριο προσφοράς, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία. Επένδυσε, κυρίως, στην πολιτική του προσωρινού και ευκαιριακού και δεν δημιούργησε υποδομές ανάπτυξης και προοπτικής. Παράλληλα, η οικονομική κρίση και το μνημόνιο, δημιούργησαν ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας στην Αυτοδιοίκηση, με τη μείωση των πόρων της (πάνω από 60%), τον υπερσυγκεντρωτισμό, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την εξάπλωση της φτώχειας και της ανεργίας.

Η παρούσα δημοτική αρχή του Θέρμου:
1. Στήριξε αυτές τις πολιτικές και δεν διεκδίκησε τα στοιχειώδη για τον τόπο μας. Χάσαμε, έτσι, μέσα σε δύο χρόνια, βασικές υπηρεσίες και υποδομές (ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ειρηνοδικείο).
2. Εγκατέλειψε τις Τοπικές Κοινότητες.
3. Υπονόμευσε την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής, με το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων.
4. Άφησε την περιοχή σε γεωγραφική απομόνωση. (στασιμότητα στους οδικούς άξονες Θέρμο- Αγρίνιο, Θέρμο-Ναύπακτος και Θέρμο-Προυσός).
5. Εγκατέλειψε τους μαθητές για 8 χρονιές να κάνουν μάθημα δίπλα στο ρέμα και στα λυόμενα.
Επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη της αλλαγής και η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής :
• με κοινωνική φροντίδα για την προστασία των αδυνάμων πολιτών, των φτωχών και των ανέργων.
• με παραγωγικό σχέδιο για προώθηση ποικίλων μορφών τοπικής ανάπτυξης.
-με ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων.
• με δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών (διάλογος, λαϊκές συνελεύσεις και δημόσιος απολογισμός)
. με στήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα Τοπικά τους Συμβούλια.

Σας καλώ όλους:
να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αυτοδιοικητική παράταξη που δεν θα έχει πρόσκαιρα εκλογικά χαρακτηριστικά και θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης και μετά τις εκλογές.
να στηρίξουμε αξιόπιστα πρόσωπα με πραγματικό ενδιαφέρον για τη λύση των προβλημάτων.
να στρατευτούμε άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας.
να εκφράσουμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ανανέωση, εξυγίανση, αξιοκρατία και έξοδο από το τέλμα και την υποβάθμιση.
να ενεργοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους που έχουν δημιουργικές ιδέες και προτάσεις.
να υλοποιήσουμε ένα εφικτό όραμα για τον τόπο μας με τη δραστηριοποίηση όλων των πολιτών και κυρίως των νέων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Κώστας Φ. Μαραγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου