Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναλαμβάνει το ΓΕ.Λ. Θέρμου

Στα πλαίσια των διαπολιτισμικών σχολικών δραστηριοτήτων και πολυμερών σχολικών συμπράξεων υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), το ΓΕΛ Θέρμου έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με θέμα:
“Play our anthems, share our traditions”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεργασία μαθητών και καθηγητών του Λυκείου ώστε να επιτευχθούν δραστηριότητες όπως:
-Η εκτέλεση εθνικών ύμνων με παραδοσιακά μουσικά όργανα
-Η συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από τη σχολική καθημερινότητα
-Η δημιουργία σχετικών ιστοσελίδων
-Η απόδοση φολκλορικών τραγουδιών και χορών από τη σχολική ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα
-Οι επισκέψεις στις λοιπές χώρες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχοι του προγράμματος:
-Η διεύρυνση των ορίων της πολιτιστικής συνείδησης των μαθητών
-Ο συγκερασμός τεχνολογίας και παράδοσης
-Η ενίσχυση της φιλοπεριέργειας των νέων για ταξιδιωτικές αναζητήσεις με ευγενή κίνητρα, όπως η μάθηση και η συγκριτική διαπίστωση διαφορών και ομοιοτήτων στον τρόπο ζωής της σκέψης των λαών της Ε.Ε.
Οι συνεργαζόμενες χώρες είναι:Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Ιταλία.

Το Γενικό Λύκειο Θέρμου στην ανακοίνωσή του αναφέρει :
Σε αυτό το πλαίσιο, το σχολείο μας καθώς και η κοινωνία του Θέρμου, πρόκειται να φιλοξενήσουμε τις υπόλοιπες αποστολές από την Κυριακή 23/3/2014 μέχρι και το Σάββατο 29/3/2014.Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν την προσπάθεια της παιδαγωγικής ομάδας των καθηγητών του σχολείου μας να διοργανώσει πλήρης και εγκάρδια φιλοξενία, αρχής γενομένης από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Πορφύρη και τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της Μονής Μυρτιάς π. Ιωσήφ. Το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Ιωάννη Μπότσαρη, το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θέρμου.Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το σύλλογο Κυριών Θέρμου και την εταιρεία «ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ» της κ. Μίνας Χατζησταυριανού για την ευγενική χορηγία των ημερολογίων και των αφισών του προγράμματος.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε κυρίως τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και τις οικογένειες τους που με ιδιαίτερη προθυμία θα φιλοξενήσουν τους μαθητές που θα προσέλθουν από τις συμπραττόμενες χώρες!