Ο Γιώργος Αλεξόπουλος νέος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

ψηφοφορία δημοτικό συμβούλιοΟ Γιώργος Αλεξόπουλος από την μείζονα αντιπολίτευση εκλέχθηκε μετά την παραίτηση της Όλγας Σαλακίδου – Πιστιώλη στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου νέος γραμματέας του οργάνου. Από τους 30 ψηφίσαντες δημοτικούς συμβούλους ο κ. Αλεξόπουλος έλαβε 26ψήφους ενώ βρέθηκαν και 4 λευκά ψηφοδέλτια. Σημειωτέον ότι η ψηφοφορία έγινε με κάλπη, ενώ σύμφωνα με το νόμο την διαδικασία της εκλογής  ανέλαβε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος από τη πλειοψηφία, επί του προκειμένου η Κ. Κατσαρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμος για την εκλογή γραμματέα πρώτη προτείνει η ελάσσον αντιπολίτευση, ωστόσο η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θέλησε να προτείνει κάποιον και έτσι ακολούθησε η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για τον Γ. Αλεξόπουλο, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε. Η θητεία για τον δημοτικό σύμβουλο που εκλέγεται στον πρώην δήμο Θεστιέων όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι μικρή, αφού η παρούσα δημοτική θητεία ολοκληρώνεται στο τέλος του προσεχούς Αυγούστου.

Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός δεν παρακολούθησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως επίσης και η παραιτηθείσα από τη θέση του γραμματέα Όλγα Σαλακίδου – Πιστιώλη, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση.