Ο Βασίλης Μανθάτης στο συνδυασμό του Ν. Μουρκούση

Την απόφαση να κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου έλαβε ο πτυχιούχος φυσικής αγωγής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προπονητής της Γ.Ε. Μεσολογγίου Βασίλης Μανθάτης. Πρόκειται για μία δυνατή κίνηση για τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μουρκούση, που ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του μία ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στην πόλη.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με την «Συνεργασία Πολιτών» του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μουρκούση, ο Βασίλης Μανθάτης προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Αγαπητοί Συνδημότες, Με την παρούσα ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Μεσολογγίου, στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μουρκούση. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ΄αυτήν την απόφαση είναι συγκεκριμένοι.

Πρώτον, είναι γνωστή ελπίζω η ενασχόληση μου με τα κοινά, τόσο στα πολιτιστικά όσο ακόμα περισσότερο στα αθλητικά γεγονότα του τόπου. Η προοπτική της συνδρομής μου στην αντιμετώπιση των αναγκών του Δήμου μας από τον στίβο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι για μένα ένας ακόμα τρόπος να κάνω πράξη την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Δεύτερον, πιστεύω βαθιά ότι ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, η τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να παίξει καταλυτικό ρόλο ως φορέας πολιτικής, κοινωνικής και ηθικής ανανέωσης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης, νιώθω ότι ανταποκρίνεται σ’ αυτό το αίτημα και για το λόγο αυτό, επέλεξα να στηρίξω την υποψηφιότητά του, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του. Τρίτον, αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κρίνω πως είναι απαραίτητο όλοι μας να αντισταθούμε στον «ωχαδελφισμό» και στο κλείσιμο στο σπίτι μας, σαν απλοί θεατές των εξελίξεων. Τώρα είναι, που πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο και έχουμε την δύναμη και την δυνατότητα να αγωνιστούμε, να δώσουμε ένα ισχυρό παρόν. Έχω μάθει να ενεργώ με γνώμονα το «εμείς» αντί του «εγώ» και να αγωνίζομαι για το κοινό καλό, άσχετα από το προσωπικό κόστος που μου επιφέρουν οι προσπάθειες μου. Για όλους αυτούς τους λόγους, στις εκλογές του Μαΐου, θα διεκδικήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, με την δέσμευση πως απ΄όποιο μετερίζι κι αν έχω την δυνατότητα να πράξω, θα συνεχίσω να πρωτοστατώ σε κάθε κίνηση και ενέργεια που θα αφορά την πρόοδο του Δήμου μας».

Λίγα λόγια για τον Μανθάτη Βασίλη Ο Βασίλης Μανθάτης γεννημένος στις 26/11/1985 στα Ιωάννινα με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Σπούδασε στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών όπου και πήρε πτυχίο το 2010 με ειδικότητα στην πετοσφαίριση και το ποδόσφαιρο. Επίσης έχει 4 δημοσιευμένες επιστημονικές ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την ψυχολογία των παιδιών στον αθλητισμό. Παράλληλα με τις σπουδές του ήταν προπονητής σε διάφορες ομάδες της Αθήνας αποκομίζοντας εμπειρία και τίτλους, και για 3 χρόνια βοηθός ομοσπονδιακών προπονητών προ εθνικών ομάδων παίδων – κορασίδων. Το 2011 επέστρεψε στο Μεσολόγγι όπου αρχικά ανέλαβε ως προπονητής στην Ομόνοια Ναυπάκτου και αργότερα του ΑΠΣΚ Παλαμά. Από το 2013 είναι προπονητής της Γ.Ε.Μεσολογγίου.