Στόχους για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα έδωσε ο Κ. Κούστας [video]

Στην ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα επικεντρώθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούστας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Πάτρα.

“Πιστεύουμε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, η υπεράσπιση του περιβάλλοντος σε συνδιασμό με ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που εμείς οραματιζόμαστε” είπε αρχικά και αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους που πρέπει να τεθούν.

“Πρώτος και βασικός ο αγροτικός κλάδος (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), με στόχο τη μέγιστη δυνατή αυτάρκεια σε τρόφιμα, σύμφωνα με το μοντέλο της «διατροφικής αυτάρκειας» θεωρώντας την τροφή-νερό ως τα μέγιστα κοινωνικά αγαθά. Δεύτερος κλάδος είναι η μεταποιητική βιομηχανία. Να δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας στην δυτική Ελλάδα. Να συνδιαμορφώνουμε με τον παραγωγό το μοντέλο ανάπτυξης οφείλει να ακολουθήσει, ώστε να καταφέρει να εισάγει στα προϊόντα του στοιχεία που θα αυξήσουν την προστιθέμενη αξία τους. Με την καινοτομία, την τυποποίηση, το καλό πακετάρισμα, την ποιότητα και την πιστοποίηση, θα μπορέσουν να κερδίσουν μια θέση στα ράφια των ξένων αγορών και θα κλείσουν το χάσμα ανταγωνιστικότητας που υπάρχει ως συνέπεια από το υψηλό κόστος παραγωγής και το μικρό κλήρο. Σε κάθε περίπτωση πρωτεύει ο στόχος μιας ποιοτικής γεωργίας-κτηνοτροφίας που να απευθύνεται σε αγορές υψηλού βιοτικού επιπέδου, με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας ώστε να δρομολογήσει μια σειρά από δράσεις για την παραγωγή ελληνικών προϊόντων με «ταυτότητα», μέσω πιστοποιήσεων, συστημάτων ποιότητας και εκπαίδευσης των παραγωγών, αλλά και μέσω της καλύτερης σύνδεσης τουρισμού και αγροτικής οικονομίας” σημείωσε.
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε:
[vimeo width=”570″ height=”300″]http://vimeo.com/90179566[/vimeo]