Στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο Ανδρέας Κατσανιώτης

«Προτεραιότητα οι αποτελεσματικές πολιτικές για την γεωργία και την κτηνοτροφία»
Για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις δυνατότητες αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και των υδρογονανθράκων, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην Πάτρα.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας και η εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για την ώθησή του, είναι στις άμεσες προτεραιότητές του για την Περιφέρεια με αξιοποίηση του ΣΕΣ 2014-2020. Υπογράμμισε ακόμη ότι ως Γεωπόνος, αλλά και ως μέλος ο ίδιος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., γνωρίζει καλά τόσο τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας στην Περιφέρεια όσο και τη μεγάλη δυναμική του. Ανέφερε ακόμη ότι ως Περιφερειάρχης θα επιδιώξει στενή συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αναγνωρίζοντας την προσφορά του Επιμελητηρίου σε τομείς όπως η κατάρτιση των γεωργών και η προώθηση της ατζέντας των σημαντικών θεμάτων του πρωτογενούς τομέα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Η ενέργεια, το περιβάλλον και ο πρωτογενής τομέας είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας για να βγει η περιφέρειά μας από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Γνωρίζω καλά τόσο τα προβλήματα του τομέα, αλλά και το τι χρειάζεται να γίνει για να δοθούν λύσεις εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο είχε, έχει και θα έχει βασικό ρόλο στην κατάρτιση σχεδίων και πολιτικών για τον πρωτογενή τομέα. Εμείς θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με τα στελέχη του, γιατί υπολογίζουμε στη συμβολή τους στη μεγάλη μας προσπάθεια για να αποκτήσει η γεωργία και η κτηνοτροφία το ρόλο που της αξίζει».