Λαϊκή Συσπείρωση : δήμοι και περιφέρειες δεν αντιπάλεψαν τις πολιτικές απέναντι στους εργαζομένους [HDvideo]

Τα ψηφοδέλτιά της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια και το δήμο Αγρινίου έδωσαν τα στελέχη της σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν. Δείτε εδώ αναλυτικά τα ονόματα του ψηφοδελτίου για το δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr στιγμιότυπα από τη συνέντευξη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Τίμος Παπανικολάου ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό διακύβευμα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με κριτήρια προσώπων. “Πρόκειται για μια μάχη με ταξικό περιεχόμενο που οι υπόλοιπες δυνάμεις προσπαθούν να αποφύγουν για να μη διαφανεί ο αληθινός χαρακτήρας της Ε.Ε. που είναι ένας οργανισμός για τα συμφέροντα των πλουσίων” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτή η πολιτική φθάνει μέχρι και τη τοπική διοίκηση. “Οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν αντιπάλεψαν αυτές τις πολιτικές απέναντι στους εργαζομένους, αντίθετα προσπάθησαν να διαχειριστούν τη φτώχεια, λειτουργώντας σαν όχημα για τις αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων” σχολίασε.

Ο κ. Παπανικολάου άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Αγρινίου λέγτοντας ότι ήταν παρατηρητής στο θέμα των διαθεσιμοτήτων και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα όπως η περιμετρική της Μακρυνείας που είπε ότι δεν είναι ο δρόμος που ζητούσε η τοπική κοινωνία χαρακτηρίζοντας έγκλημα τον σχεδιασμό του “αφού εγκαταλείφθηκε η μελέτη για παρατριχώνιο δρόμο πλάτους 24μέτρων”. Ο κ. Παπανικολάου έκανε αναφορά και στον οικονομικό απολογισμό του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά : «πως μπορεί ο κ. Μοσχολιός να κάνει λόγο για υγιή και βιώσιμο δήμο; Τι είναι δήμος; Είναι το νομικό πρόσωπο ή ο κόσμος που ζει στο δήμο; Υγιής και βιώσιμος, όταν η φτώχεια και η ανεργία τσακίζουν κόκκαλα;” Και πρόσθεσε “είναι δυνατόν να κομπορυμονούμε όταν με στοιχεία που ελέγχονται το χρέος του δήμου είναι 13 εκατομμυρία;”. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας: “μιλούν για τόνωση της τοπικής οικονομίας; Ας δουν τα μαγαζιά που κλείνουν…” Επίσης σκληρός ήταν ο Τ. Παπανικολάου και με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες λέγοντας ότι η υποψηφιότητα Παπαναστασίου δεν έχει τίποτε το νέο, ενώ για τους Τραπεζιώτη και Αντωνόπουλο ανέφερε ότι «προέρχονται από τα ίδια σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας πως υπηρέτησαν ο πρώτος στο δήμο Θεστιέων και ο δεύτερος ακόμα σήμερα στην Περιφέρεια.

Το λόγο πήρε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, που επικεντρώθηκε περισσότερο στα αγροτικά ζητήματα λέγοντας αρχικά ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να καταλάβει πως από τις πολιτικές της Ε.Ε. η χώρα έφτασε από πλεονασματική σε ελλειμματική παραγωγή. “Με τις πολιτικές της Ε.Ε ήρθαν και τα εγκλήματα με τα φωτοβολταϊκά, τη συμβολαιϊκή γεωργία και την αποκλειστική πώληση σε μονοπώλια” είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα την στέβια για την οποία όπως είπε η Ένωση Αγρινίου λειτουργεί ως μεσάζοντας. Το ίδιο επικριτικός υπήρξε και με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά λέγοντας με αφορμή το πρόσφατο “κούρεμα” πως το παιχνίδι ήταν εξαρχής στημένο. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί που προπαγάνδισαν τα φωτοβολταϊκά έχουν την ευθύνη για τη δεινή θέση που βρίσκονται τώρα. Ο κ. Κοτοπούλης έκλεισε λέγοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναδείξει στο περιφερειακό συμβούλιο τα θέματα που αφορούν τον λαό και αντιμετωπίζονται με αδιαφορία όπως η αντισεισμική προστασία, η αντιπλημμυρική θωράκιση κ.α.