Κοταντάκης προς Εμπορικό Σύλλογο: “Οι μέρες είναι πονηρές, ο Σύλλογος να παραμείνει εκτός προεκλογικού αγώνα

Απάντηση στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λόρδου Βύρωνος δίνει ο Αντιδήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου Δ. Κοντακάκης. Αφού εξηγεί σχετικά με την αναβολή του θέματος που η δημοτική αρχή δεν ήθελε να πάρει κάποια μονομερή απόφαση, σημειώνει με νόημα πως “οι μέρες είναι “πονηρές” και καλό είναι ο Σύλλογος σαν συνδικαλιστικό όργανο των συναδέλφων εμπόρων – επιχειρηματιών να παραμείνει εκτός προεκλογικού αγώνα.Κορώνες όπως «ζητήστε δημόσια συγγνώμη» είναι ύποπτες και καθοδηγούμενες από τους πολιτικούς σας φίλους και προστάτες.”

Αναλυτικά :
Είναι απορίας άξιον πραγματικά, οι διαχρονικές προτάσεις κ αποφάσεις της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγο, οι οποίες βάζουν σε προτεραιότητα και προσπαθούν να αναδείξουν απλά και αυτονόητα θέματα και γεγονότα σε μείζονα.

Κύριοι του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου,
Έχω θητεύσει στη Διοίκηση του Συλλόγου μας, πάνω από μια εικοσαετία και πιστεύω ότι έδωσα δείγματα γραφής, όσο αφορά την υποστήριξη θέσεων, απόψεων και προτάσεων αφ’ ενός μεν να αναβαθμιστεί το κύρος του Συλλόγου, αφ’ ετέρου στις προσπάθειες για ανάπτυξη της περιοχής μας.Σήμερα, πραγματικά δεν κατανοώ και αδυνατώ να μαντέψω τα κίνητρα του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου, γιατί έχει φτάσει να υποδεικνύει αφ ‘ενός μεν πράγματα αυτονόητα, αφ’ ετέρου να παίρνει αποφάσεις που δε στέκουν στη κοινή λογική.

Και εξηγούμαι
Από πότε το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για τον τρόπο κατασκευής ενός έργου; Έχει Τεχνικό σύμβουλο άραγε, ή αποφασίζει κατά βούληση;
Συνήθως οι Σύλλογοι προτείνουν. Πώς να προτείνουν όμως όταν αυτό καθ’ αυτό το έργο της ανάπλασης της οδού Λ. Βύρωνος δε το ήθελαν;
Αλήθεια πρέπει να αποφασίζει το Δημ. Συμβούλιο, για να τοποθετηθούν καλαθάκια απορριμμάτων η να μπει μια ζαρντινιέρα σ ’ένα πεζόδρομο;
Που υπάρχει προηγούμενο, σ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο, να υπάρχει καταχωρημένη θέση φόρτωσης – εκφόρτωσης σε πεζόδρομο; Συνήθως η φόρτωση και εκφόρτωση γίνεται μπροστά στην κάθε επιχείρηση και σε σύντομο χρόνο.
Θα αποτελούσε πανελλαδική πρωτοτυπία, σ’ ένα πεζόδρομο μήκους 200 μ, να επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων (με βάση την απόφασή σας) όλες τις ώρες και όλες τις μέρες και όλοι να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης ανά πάσα στιγμή.
Αλήθεια τι πεζόδρομος θα ήταν αυτός και γιατί ο Δήμος να δαπανήσει χρήματα για την ανάπλασή του;
Για να γίνει καλύτερο parking; Οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στη Λ. Βύρωνος , θα ήθελαν μπροστά από το κατάστημά τους ένα αυτοκίνητο;
Οι άλλοι πεζόδρομοι της Πόλης μήπως πρέπει να αλλάξουν και αυτοί τη λειτουργία τους;
Ακόμη δε διδαχτήκατε πως λειτουργούν σήμερα οι μικρές ή μεγάλες εμπορικές αγορές;

Με ρωτάτε γιατί εισηγήθηκα την αναβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταρχήν δεν παρευρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ από το Διοικ. Συμβούλιο σας για να υποστηρίξει το αίτημά σας, αλλά και να ακούσετε τον αντίλογο.Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης απουσίαζε. Και βέβαια απουσιάζει από τα Χριστούγεννα και μετά θεωρώντας όλα τα θέματα προεκλογικά. Παρευρίσκεται σε επιλεγμένα θέματα και εφόσον φυσικά υπάρχει κάμερα. Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου το επιβεβαιώνουν.Ανέβαλλα λοιπόν το θέμα γιατί η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου θα ήταν μονομερής (δηλ. μόνο της Δημοτ. Αρχής). Πιστεύω ότι και η άποψη της αντιπολίτευσης σ ‘ αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη.Τέλος κύριοι Συνάδελφοι, μου ζητάτε να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για δήθεν αναλήθειες. Ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας είναι γνωστό σε όλους. Από το «τι είναι το ΕΣΠΑ;» της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μέχρι να εγκαλούμε για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ ποσού 42.000.000€ πάει πολύ. Ενημερωθείτε πρώτα πως λειτουργεί η διαδικασία ένταξης έργου στο ΕΣΠΑ και μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Οι μέρες είναι ‘’πονηρές’’ και καλό είναι ο Σύλλογος σαν συνδικαλιστικό όργανο των συναδέλφων εμπόρων – επιχειρηματιών να παραμείνει εκτός προεκλογικού αγώνα.Κορώνες όπως «ζητήστε δημόσια συγγνώμη» είναι ύποπτες και καθοδηγούμενες από τους πολιτικούς σας φίλους και προστάτες. Οι συνάδελφοι, έχουν αναγνωρίσει προ καιρού τη προσφορά μου στη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας καθώς και στη Δημοτική αρχή αυτή τη τριετία και με έχουν επιβραβεύσει πολλές φορές με τη ψήφο τους και τους Ευχαριστώ πολύ.