Σικέ έξοδος στις αγορές που θα ζημιώσει τα δημοσιονομικά

Σε συνεννόηση με τους γνωστούς οίκους-εργολάβους ανακεφαλαιοποιήσεων και λοιπών προβλέψεων, την ώρα που δεν προκύπτει άμεση χρηματοδοτική ανάγκη.

Αν ωστόσο προκύπτει και απλώς δεν αναφέρεται, αυτή έχει να κάνει με το μαγείρεμα των δημοσιονομικών ώστε να βγει πλεόνασμα και να μοιραστεί το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα.Ωστόσο, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός (τρίμηνα και εξάμηνα) έχει πολύ φθηνότερο επιτόκιο από τα διετή αυτή τη στιγμή για τη χώρα, όσο χαμηλά κι αν δεχθούν να αγοράσουν οι διεθνείς Οίκοι και να μοιράσουν στους επενδυτές τους.Σημειωτέον, σύμφωνα με χαλαρούς υπολογισμούς, όλη αυτή τη μνημονιακή περίοδο, οι οίκοι αξιολόγησης και παροχής οικονομικών συμβουλών έχουν κερδίσει πάνω από 4 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για διάφορες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

Έξοδος παρά την αναβολή της αξιολόγησης
Οπως γνωστοποιήθηκε, οι ανακοινώσεις του οίκου Moody’s που επρόκειτο να γίνουν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αναβάλλονται για τον Αύγουστο, αλλά χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες πως η Moody’s δεν θα άλλαζε το rating της χώρας, αλλά ούτε και τις προοπτικές, οπότε δεν είχαν νόημα οι ανακοινώσεις, που αναβάλλονται.Η εξέλιξη ήταν εν γνώσει του υπουργείου Οικονομικών, υψηλόβαθμο στέλεχος του οποίου επιβεβαίωσε πως η αξιολόγηση αναβλήθηκε, αλλά χωρίς αυτό να εμποδίζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

πηγή : ThePressProject.gr