Ήττα στα Περιβόλια για Παναιτωλικό

φωτό: paravatos.eu

Ο Πλατανιάς, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κάταϊ, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, επικράτησε 1-0 της ομάδας του Αγρινίου στον πρώτο «τελικό» για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα και πλέον όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη μπορεί να ήταν νευρική και να μην απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο πήρε το «χρυσό» τρίποντο και πλέον έχει 37 βαθμούς και βρίσκεται στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας. Απ’ την άλλη, ο Παναιτωλικός υπέστη μία ήττα χωρίς σημαντικό κόστος καθώς παρέμεινε στους 39 πόντους, βλέποντας ωστόσο την έκτη θέση να απομακρύνεται αισθητά.

φωτό: paravatos.eu
φωτό: paravatos.eu
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.Ο Πλατανιάς γνώριζε την κρισιμότητα του αγώνα καθώς ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να ελπίζει στην παραμονή του στην κατηγορία και στο τέταρτο μόλις λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Τόρες πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο από τα δεξιά Κατάϊ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, επεχείρησε το πλασέ στο τετ α τετ με τον Μπρακάλι αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά αποκρούοντας και κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Ο Κάταϊ ήταν ο μόνιμος κίνδυνος για την ομάδα του Πλατανιά και προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να καταφέρει να πετύχει ένα τέρμα. Στο έβδομο λεπτό ο Σέρβος επιθετικός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τον άξονα αλλά και πάλι ο Μπρακάλι μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο επιθετικός τω Κρητικών επεχείρησε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, συνέκλεισε προς το κέντρο αλλά το συρτό πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.Από κει και έπειτα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ενώ η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Μάκη Χάβου ήρθε στο 42ο λεπτό με τον Γκάλο να επιχειρεί τη σέντρα σουτ από τα δεξιά αλλά ο Γιωργαλλίδης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Με Κάταϊ μένει Σούπερ Λίγκα!
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο Πλατανιάς πίεζε όλο και περισσότερο για να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος που θα του έδινε το προβάδισμα για τη νίκη παραμονής.

Στο δεκάλεπτο 60′ – 70′ οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναιτωλικός στο 71ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο δραστήριος Μαρτίνες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά την κατάλληλη στιγμή αλλά ο Γοδόι μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη. Έτσι, η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους καθώς ένα λεπτό αργότερα δέχτηκαν το γκολ. Ο Δημήτρης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κάταϊ αρχικά έπιασε την κεφαλιά αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ο Τόρες με δεύτερη κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα σιγουρεύοντας το γκολ για την ομάδα του.Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι Κρητικοί πήραν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελευταίο τελικό της σεζόν κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πλατανιάς (Α. Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Γιαχία, Δημήτρης, Καζναφέρης, Τετέ (11′ Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Βλαχοδήμος (80′ Ντεντάκης), Κατάι, Τόρες
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης (27′ Νταλμά), Μπικέϊ, Γκάλο, Ανέν (66′ Μελισσάς), Γοδόι, Κουτρομάνος, Σφακιανάκης, Καλί, Μαρτίνες, Μπόγιοβιτς (69′ Τζούνιορ)