Κλείνουν ξανά οι παραλίες το καλοκαίρι στη Ναύπακτο

Από τις 15 Ιουνίου έως και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοικτές οι δύο παραλιακές οδοί για τους πεζούς και κλειστές για τα αυτοκίνητα. Η εν λόγω απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή έγινε αποδέκτης κριτικής που άσκησαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Παπαθανάσης όσο και ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», Τάκης Λουκόπουλος. Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για παλινωδίες, σχολιάζοντας απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή ότι έκανε πειράματα τα τελευταία χρόνια για να φτάσει να πάρει «μία απόφαση από τα παλιά», ενώ διερωτήθηκε «πού είναι η διαβούλευση;»

Από την πλευρά του ο κ.Λουκόπουλος ζήτησε να μάθει με ποιους φορείς ήρθε σε διαβούλευση η δημοτική αρχή προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της. Η αντιδήμαρχος και εισηγήτρια του θέματος, Μαρία Ζιαμπάρα απάντησε ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα (γνωμοδότηση Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου και απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας, Θέμης Δαβανέλλος ο οποίος πρότεινε στο Σώμα την αναβολή του θέματος, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «περιμέναμε μία διαβούλευση».

πηγή : lepantomag.gr