Για πρώτη φορά, ύστερα από τρία χρόνια, θα συναντήσουν οι εκδρομείς του Πάσχα εργοτάξια στις τέσσερις υπό κατασκευή εθνικές οδούς. Αυτό που προέχει, πλέον, είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015 τα συγκεκριμένα έργα τα οποία λειτουργούν ως καθοριστικό τεστ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας «αντίστοιχο αυτού της εξόδου στις αγορές» όπως ανέφερε, χθες, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Αναλυτικά, σήμερα υπάρχουν τέσσερα εργοτάξια στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα), πέντε εργοτάξια στην Ιόνια Οδό (Αθήνα-Μαλιακός& Σχηματάρι-Χαλκίδα), τρία στον άξονα Κεντρικής Ελλάδας και τέσσερα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί). Σε αυτά απασχολούνται 4.142 εργαζόμενοι, αριθμός που υπολογίζεται ότι θα έχει διπλασιαστεί μέχρι το καλοκαίρι.
Eιδικότερα όσον αφορά στην πρόοδο αποπεράτωσης των οδικών αξόνων, διαμορφώνεται σε 30,25% για την Ιόνια Οδό μαζί με το τμήμα Αθήνα-Λαμία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, το Δημόσιο κατέβαλε, από τον Δεκέμβριο του 2013, με τη μορφή της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής 114 εκατ. στην Ιόνια Οδό και πλήρωσε επίσης, αποζημιώσεις ύψους 58,5 εκατ. στην Ιόνια Οδό.
με πληροφορίες από capital.gr