Φαρμάκης : Ο Κατσιφάρας περηφανεύεται για 44.000.000€ που χάθηκαν με λογιστικές αλχημείες

«Και η πολιτική Μαυρογιαλούρου συνεχίζεται…»
Με μικροπολιτικές τύπου «Μαυρογιαλούρου» και απροκάλυπτη παραπλάνηση των πολιτών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, επιχειρεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, να καπηλευτεί τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρεται: «Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε έργο «σημαία» για την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε ως τέτοιο, αλλιώς το Αγρίνιο δε θα είχε νοσοκομείο».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα έργο, το οποίο είχε ήδη υπαχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και δεν απαιτούνταν κανενός είδους χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Το γεγονός αυτό είχε στηλιτευτεί από τη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν το Φεβρουάριο του 2013 σε συνεδρίαση του, είχε καταγγείλει την λογιστική καταχώρηση ποσού 44.221.000 ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιούνταν στην ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Το παραπάνω ποσό αφορούσε δαπάνες που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί μέσα από Εθνικούς Πόρους, ενώ παράλληλα στέρησε τη δυνατότητα αξιοποίησής του σε έργα ζωτικής σημασίας για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κύριος Κατσιφάρας λοιπόν περηφανεύεται για 44.000.000€ που χάθηκαν με λογιστικές αλχημείες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από τους πολίτες της, τη στιγμή που η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζεται «ως φτωχός συγγενής» στο σχεδιασμό των μεγάλων έργων. Το 2014 η πολιτική θα πρέπει να ασκείται με όρους ρεαλισμού και ειλικρίνειας και όχι με κατάφορα ψέματα και πρακτικές πολιτικής παραπλάνησης. Η χθεσινή πάντως ανακοίνωση του κ. Κατσιφάρα δείχνει ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να κινηθεί και στο μέλλον όπως κινήθηκε μέχρι σήμερα, με πολιτικές δηλαδή της δεκαετίας του ’50…