Στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού ο Π. Παπαδόπουλος

Επίσκεψη σήμερα Δευτέρα 5/5/2014 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και δημότες της ευρύτερης περιοχής.

Κέντρο Υγείας ΑιτωλικούΗ ανακοίνωση του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει :
Ο Συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρεί ότι πρέπει να στηριχθεί άμεσα η πρωτοβάθμια υγεία στο Δήμο μας και ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, το μοναδικό Κέντρο Υγείας στον διευρυμένο Δήμο μας. Ειδικότερα η έλλειψη μικροβιολόγου, ακτινολόγου και παιδιάτρου – λόγω συνταξιοδοτήσεων – επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπρόσθετα τα προβλήματα στη στέγη του Κέντρου Υγείας και οι ελάχιστες δαπάνες για την καθαριότητα, προδιαγράφουν άσχημες ενδείξεις για το μέλλον του Κέντρου Υγείας.

Ο Συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρεί ότι:
Το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού – ως βασικός πυλώνας της πρωτοβάθμιας Υγείας στον Δήμο Μεσολογγίου πρέπει να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί.
Να καλυφθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα οι θέσεις Μικροβιολόγου, Ακτινολόγου και Παιδιάτρου.
Να επισκευαστεί ΑΜΕΣΑ η στέγη του υπάρχοντος κτιρίου και να δοθούν πιστώσεις για την καθαριότητα του χώρου.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο, ότι το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού πρέπει και μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον και ως εκ τούτου όσοι επιχειρήσουν την υποβάθμισή και την κατάργησή του όχι μόνο θα μας βρουν αντίθετους αλλά θα επιδιώξουμε με κάθε μέσο και τρόπο – ως μελλοντική Δημοτική αρχή- την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση και λειτουργία του.