Το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου επισκέφθηκε ο Κώστας Κούστας

Το Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 9/5/2014, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Κούστας Κώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης. Το κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φορέα τόσο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε επίπεδο θεσμικό (μέλλον των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και εργασιακές σχέσεις), όσο και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και τις πρωτοβουλίες του Φορέα για την αντιμετώπισή τους.

Ο Κώστας Κούστας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης του θεσμού και στην αναγνώριση του ρόλου του σε θέματα επίλυσης ζωτικών περιβαλλοντικών προβλημάτων (επεξεργασία προτάσεων, εκπόνηση μελετών που αφορούν σε αναγκαία έργα) καθώς και του ρόλου του στην ανάδειξη της περιοχής σε όφελος του συνόλου του τοπικού πληθυσμού και της τοπικής οικονομίας.

Επίσκεψη στα διβάρια
Στο μεταξύ, χθες το πρωί, κλίμακιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Κώστα Κούστα επισκέφθηκε τα διβάρια, τους χώρους όπου ζουν και εργάζονται οι ψαράδες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ψαράδες της λιμνοθάλασσας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να διαπιστώσουν τις δυσβάσταχτες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας και διαβίωσής τους. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι της παράταξης ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες τους, που οδήγησαν στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με την ήδη εγκεκριμένη ένταξη των προτάσεων που υποβλήθηκαν, έχουν μπει στην τελική ευθεία επενδύσεις για την αξιοποίηση των γνήσιων τοπικών προϊόντων (αυγοτάραχο, παστά κ.λπ.) και την ανάπτυξη υποδομών τόσο για τη βελτίωση της αλιευτικής δραστηριότητας όσο και για την κάλυψη των προϋποθέσεων ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στο μαγικό χώρο της λιμνοθάλασσας. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους ψαράδες – μέλη των συνεταιρισμών ότι, από οποιαδήποτε θέση, ο συνδυασμός θα βρίσκεται στο πλευρό τους, δεδομένου ότι οι στόχοι αφορούν το σύνολο των ψαράδων της περιοχής (ελεύθερων και συνεταιρισμένων) αλλά και γενικότερα την ανάδειξη του νομού.