Κατσανιώτης σε Ναύπακτο και Θέρμο : «Άξονας τουριστικής ανάπτυξης για όλες τις εποχές του χρόνου»

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του άξονα από τη Ναύπακτο έως το Θέρμο σε πρότυπο άξονα τουριστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και μάλιστα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, που χθες το πρωί και το μεσημέρι, περιόδευσε στη Ναύπακτο και στη συνέχεια, ακολούθησε την διαδρομή μέχρι το Θέρμο.

Αρχικά, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε δημοτικές υπηρεσίες στη Ναύπακτο, καθώς επίσης και την αστυνομία και την τροχαία της περιοχής, ενώ βρέθηκε και μέσα στην πόλη προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες, όπως συνηθίζει σε όλες τις επισκέψεις του στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Αργότερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πήρε τον δρόμο προς το Θέρμο, όπου πέρασε από τα δεκάδες πανέμορφα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, φτάνοντας μέχρι το Θέρμο όπου τον υποδέχτηκαν φορείς και κάτοικοι της πόλης, συζητώντας μαζί του για τις δυνατότητες αλλά και τις χρόνιες στερήσεις της περιοχής.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην επιβεβαιώνεται ότι η Δυτική Ελλάδα, στο σύνολό της, είναι ένας τόπος με πλεόνασμα φυσικού πλούτου, αλλά και με… πλεόνασμα εγκατάλειψης» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης προς τους κατοίκους, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δρόμο που συνδέει τη Ναύπακτο με το Θέρμο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δρόμος του… προπερασμένου αιώνα που είναι αδύνατο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης που αξίζει η περιοχή. Και τι περιοχή… Ένας υπέροχος τόπος που ξεκινάει από την πανέμορφη νύφη του Κορινθιακού, τη Ναύπακτο, και σκαρφαλώνει ανάμεσα σε καταπράσινα τοπία, περνώντας από τον ξακουστό Εύηνο, για τον οποίο στοχεύουμε να δώσουμε έμφαση σε αθλητικές δράσεις κανόε – καγιάκ, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα, πανευρωπαϊκής εμβέλειας καμπ νεολαίας, που μάλιστα να συνδέει το σύνολο του μοναδικού υδάτινου στοιχείου της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα, τον Εύηνο, τον Αχελώο, αλλά και την μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, την Τριχωνίδα. Δεν είναι απλά κρίμα, αλλά ντροπή, που όλος αυτός ο φυσικός πλούτος δεν προσφέρει ανάπτυξη και οικονομικό πλούτο στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Αυτό το σκηνικό καχεκτικότητας, δεσμεύομαι να το ανατρέψω…».