Σταύρος Θεοδωράκης : Εμείς θέλουμε να βγούμε λίγο πιο φτωχοί από την πολιτική [HDvideo + pics]

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του κόμματος «το Ποτάμι» συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με το «Ποτάμι» Κώστα Αργυρό, Γιώργο Μπάλλα, Ζωή Αποστολοπούλου και Αλέξανδρο Μαλλιά.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας του

Με το γνωστό… στυλ ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με πολίτες σε καφέ που βρίσκεται στην πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Ο επικεφαλής του “Ποταμίου” δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους πολίτες και έτσι ουσιαστικά η ομιλιά του ήταν οι απαντήσεις που έδωσε… Σχετικά με το ποιος χρηματοδοτεί το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε λέογντας ότι για να έρθει στο Αγρίνιο χρειάστηκαν οι βενζίνες και μερικοί εθελοντές, ενώ εξήγησε ότι τα κόστη των ομιλιών του είναι μηδενικά αφού δεν υπάρχουν σκηνικά και εξέδρες. Χρηματοδούμαστε από το μπλοκάκι με πετάνευρα και δεκάευρα από τους φίλους μας, είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι η προεκλογική του καμπάνια θα κοστίσει συνολικά λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια όμως έσπευσα να θυμήσει ότι τα παλιά κόμματα έχουν πάρει ένα δις ευρώ επιχορηγήσεις από το κράτος και τόνισε ότι είναι υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα αλλά με μια γενναία περικοπή στα πρότυπα όλων των υπολοίπων χωρών. «Εμείς θέλουμε να βγούμε λίγο πιο φτωχοί από την πολιτική, γιατί μέχρι πρόσφατα έμπαιναν φτωχοί και έβγαιναν πλούσιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η παραγωγή. «Πάνω από τις λέξεις τρόικα, μνημόνιο ή ότι άλλο, υπάρχει η παραγωγή» είπε και πρόσθεσε πως είναι υπέρ ενός μικρού και αποτελεσματικού δημοσίου που θα λειτουργεί με αξιοκρατία. Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στην Αριστερά λέγοντας ότι δεν μπορεί αρνείται την αξιολόγηση. Ακόμη τάχθηκε υπερ κάποιων ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται το κράτος να έχει καζίνο, “το νερό όμως” πρόσθεσε “δεν έχει δουλειά να ιδιωτικοποιηθεί”.

Στη συνέχεια θέλοντας να παρουσιαστεί ως κάτι νέο επιτέθηκε στα παλιά κόμματα λέγοντας ότι “αυτοί που κατέστρεψαν το δημόσιο λένε ότι τώρα θα το φτιάξουν από την αρχή, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τους ίδιους”. “Υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι θέλουν να γίνουν κρατικές π.χ. οι τράπεζες, αλλά εννοούν να τις διοικεί το κόμμα. Αλλά αυτό το έχουμε δοκιμάσει και απέτυχε» είπε αμέσως μετά προτείνοντας ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Τέλος παρουσιάζοντας τους ευρωβουλευτές του κόμματός του χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του “Ποταμιού” «απάντηση σε όσους έλεγαν ότι θα έχουμε τους γνωστούς από τα παλιά κόμματα μαζί μας».