Με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜ ο Π. Παπαδόπουλος

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΜ και συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων πραγματοποίησε εχθές 8/05 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος και στελέχη του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». Κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης αναδείχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Η συντονισμένη προσπάθεια Δήμου και εργαζομένων για την παραμονή της ΔΕΥΑΜ ως κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, οι προτάσεις για την βιωσιμότητα της και η διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων σε αυτήν. Οι προτεραιότητες για καθαρό, υγιεινό, πόσιμο νερό στο Αιτωλικό – ως πρώτη μας προτεραιότητα- και η αντικατάσταση του υφιστάμενου Δικτύου Ύδρευσης του Μεσολογγίου μέσα από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα (υπάρχει σχετική μελέτη). Η προσφυγή – αγωγή κατά της ΔΕΗ, που αφορά την χρέωση των τιμολογίων ως οικιακού και όχι ως βιομηχανικού, όπως ισχύει για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Η ένταξη των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων στα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως γίνεται με τον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. Καθίσταται αντιληπτό όταν κάτι τέτοιο γίνει, στην περίπτωση κυρίως της ΔΕΗ, η ελάφρυνση θα είναι σημαντική. Η καταβολή αντισταθμιστικών από το κράτος προς την ΔΕΥΑΜ τόσο για την εκτροπή του Ευήνου όσο και για την προστασία των Αλυκών. Αυτό απλά σημαίνει ψήφιση νόμου που θα μας δώσει νερό από την Εκτροπή ή το φράγμα και θα ελαχιστοποιήσει τις δόσεις της ΔΕΗ με την κάλυψη του ετήσιου κόστους ενέργειας από τη ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του νερού, θεωρεί ότι η ΔΕΥΑΜ πρέπει να παραμείνει επιχείρηση του Δήμου και να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένων. Τέλος άποψη του συνδυασμού μας είναι ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος πρέπει να είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, όπως συμβαίνει με το 90% των ΔΕΥΑ της χώρας.