210 μικροί μαθητές «περπάτησαν» στα μονοπάτια των μύθων στο θέατρο της Μακύνειας

Με ιδιαίτερη θερμότητα υποδέχτηκε το κοινό τους 210 μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπακτίας που την Κυριακή 1η & Δευτέρα 2 Ιουνίου «περπάτησαν» στα μονοπάτια των μύθων, στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας. Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργάνωσε για δεύτερη φορά «Το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: Στα μονοπάτια των μύθων», σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παι-δείας & Θρησκευμάτων.

Στόχος του φεστιβάλ ήταν η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων, η κοι-νή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα, η δημιουργική γνωριμία των μαθητών με τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής μυθολογία και η επαφή τους μέσω της τέχνης του θεάτρου με διαδρομές εσωτερικής αναζήτησης, συλλογι-κών εμπειριών και επικοινωνίας, κοινών βιωμάτων και αναμνήσεων.
Οι σκηνοθέτες Ειρήνη Ευαγγελάτου και Φωτεινή Γιαλούρου (για το 3ο Δημοτι-κό σχολείο), μέσα από άρτιες και με πολύ αγάπη φτιαγμένες θεατρικές πα-ραστάσεις, πέτυχαν να γνωρίσουν τα παιδιά τη μυθολογία μας μέσα από το θέατρο.
Η σκηνογραφία και η ενδυματολογία των παραστάσεων ανήκει στην εικαστικό Σ. Σιδηροπούλου ενώ η κατασκευή κουστουμιών έγινε από την κα Σ. Καρα-θανάση.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν:
1ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Κ. Κοντογιάννης και εκπ/κοί Ευ. Κουταλά και Μ.Μαραγκού.
3ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Κ. Κανέλλος και εκπ/κοί Κ. Θαλασσινού & Ε. Βαλα-τσού.
5ο Δημ. Σχολείο Δ/ντρια Αικ. Ρήγα και εκπ/κός Λ. Κυρίτσης.
6ο Δημ. Σχολείο Δ/ντής Ι. Τσιριμώκος και εκπ/κοί Α. Χαραλαμποπούλου & Ι. Γεωργακόπουλος.
Δημ. Σχολείο Λυγιά, Δ/ντής Ν. Δούρος και εκπ/κός Κ. Δημόπουλος.
Δημ. Σχολείο Δάφνης Δ/ντής Γ. Κωνσταντέλος και εκπ/κοί Αικ. Σερεμέτη & Ελ. Τσιούτσιου.
Δημ. Σχολείο Αντιρρίου Δ/ντής Α. Λουκόπουλος εκπ/κός Ε. Γεωργάνου.

Τέλος ευχαριστούμε τη Γέφυρα Α.Ε. για τη χορηγία της, την Προϊσταμένη και το προσωπικό της ΛΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της κας Ζ. Δενδραμή.