Mουσικοχορευτική εκδήλωση από το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι έχει την ιδιαίτερη τιμή να σας προσκαλέσει στην μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: «Βρύση μου μαλαματένια – Το νερό στη λαϊκή μας παράδοση», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου μας, η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακή ορχήστρα.

Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας. Αποτελεί ιερή και μαγική δύναμη, γεμάτη θεραπευτικές και αναγεννητικές ιδιότητες. Έχει συνδεθεί με διαφορετικές χρήσεις και συμβολισμούς, θρησκευτικές πρακτικές, μύθους και παραδόσεις.Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια, χοροί και δρώμενα από τη λαϊκή μας παράδοση, τα οποία φανερώνουν τη μεγάλη αξία του νερού, την άμεση σύνδεσή του με τη ζωή, καθώς και τις πρακτικές με τις οποίες ο λαός μας επιχειρεί να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη ωφέλεια από τις ευεργετικές δυνάμεις του νερού, να αποτρέψει τον ιδιωτικό σφετερισμό, αλλά και τις επιπτώσεις από τη μόλυνση ή τη στέρησή του.
«Λίγο το νερό για να το ‘χεις Θεό
Και να κατέχεις τι σημαίνει ο λόγος του»
Οδυσσέας Ελύτης
Είσοδος 3 Ευρώ.

Το κόστος της παραγωγής καλύπτεται από το ταμείο του Συλλόγου και τις ευγενικές χορηγίες των υποστηρικτών μας.Τα έσοδα της εκδήλωσης από τα εισιτήρια, ενισχύουν το ταμείο μας και διατίθενται για την υλοποίηση όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Το “Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι” (Γαλάνη 4 – Πλ. Χατζοπούλου – Αγρίνιο, τηλ. 2641029978) είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από το 1999 έχει διαρκή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου, διατηρώντας στο ενεργητικό του τμήματα παραδοσιακού χορού, χορωδία, θεατρική ομάδα και τη φωτογραφική ομάδα Art8.