“Εκδρομή” από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο για 18 νεφροπαθείς και έναν νεφρολόγο

Πριν λίγες μέρες θίξαμε την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγρινίου, η οποία έχει μείνει με έναν γιατρό που πρέπει να παρακολουθεί 98 αιμοκαθαρούμενους και συνολικά πάνω από 200 ασθενείς στην συγκεκριμένη κλινική.

Χθες ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί ως απόδειξη των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου και συγκεκριμένα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Λόγω ασθένειας του μοναδικού γιατρού της Μονάδας, η διοίκηση του Νοσοκομείου για να μπορέσει να βγάλει την εφημερία, αναγκάστηκε να μεταφέρει από το νοσοκομείο Μεσολογγίου νεφρολόγο. Όμως αυτό δεν είναι και τόσο… τραγικό, αφού ήδη ο συγκεκριμένος γιατρός έρχεται στο νοσοκομείο Αγρινίου τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να καλυφθούν τα κενά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Το τραγικό είναι ότι μαζί με το γιατρό αναγκάστηκαν να έρθουν για να κάνουν αιμοκάθαρση και οι 18 νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, μιας και τη συγκεκριμένη μέρα, αφού ο γιατρός από το Μεσολόγγι μετακινήθηκε στο Αγρίνιο, μόνο στο Αγρίνιο θα μπορούσαν να κάνουν αιμοκάθαρση μαζί με τους 98 αιμοκαθαρούμενους που εξυπηρετεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγρινίου. Και αν στους νεφροπαθείς από το Μεσολόγγι δεν τους άρεσε η ιδέα της αναγκαστικής “εκδρομής” στο Αγρίνιο, η εναλλακτική που είχαν ήταν να πεθάνουν…

Εκείνο που προξενεί εντύπωση πάντως είναι πως παρά το γεγονός ότι ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά που οι ελλείψεις προσωπικού στα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανία βάζουν σε κίνδυνο ζωές, ουδεμία αντίδραση και πίεση υπάρχει τόσο από τους συνδικαλιστικούς φορείς της Υγείας όσο και από την πλειονότητα του πολιτικού προσωπικού της περιοχής. Σύμφωνα πάντως με ενημέρωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου που έθεσε το θέμα στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, ο διοικητής κ. Βλάχος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ενεργεί προκειμένου να εξασφαλίσει την προσωρινή απόσπαση δύο ιατρών από το Νοσοκομείο του Ρίου, που θα εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου ανά 15 ημέρες ο καθένας, και την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού με σύμβαση.