Η Ελλάδα κατακτά την 3η θέση στους προορισμούς κρουαζιέρας

Η Ελλάδα κατακτά τον τουρισμό κρουαζιέρας έστω και καθυστερημένα. Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας για την Ευρώπη (CLIA Ευρώπης). Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρισμού, η Ελλάδα έφτασε να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη. Η καταγραφή αυτή έγινε από το 2014 Economic Contribution Report της Clia.

Πρώτη σε επισκέψεις έρχεται η Σαντορίνη λόγω και της μοναδικότητας της, ενώ πίσω ακολουθούν η Κέρκυρα και η Μύκονος. Πιο πίσω ακόμα.Στα Home Port λιμάνια, ο Πειραιάς κατάφερε να αναρριχηθεί στην 5η θέση εξυπηρετώντας συνολικά 1.300.000 επιβάτες το 2013. Τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα στην Ευρώπη έφτασαν τα 39,4 δισ. ευρώ το 2013, από 37,9 δισ. ευρώ το 2012. Οι άμεσες δαπάνες που προέρχονται από τον κλάδο ανέρχονται σε 16,2 δισ. ευρώ, έναντι 15,5 δισ. ευρώ το 2012.

Ωστόσο με αγωνία αναμένεται η φετινή χρονιά καθώς αν συνεχισθεί το ανοδικό ρεύμα για την χώρα μας τότε δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για να ανέβει ακόμα περισσότερο στην γενική κατάταξη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως από πολλούς η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ευρώπης λόγω των χιλιάδων νησιών και νησίδων σε Αιγαίο και Ιόνιο.

πηγή : ypodomes.com