Από μίσθωμα σε…. μίσθωμα

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα του δήμου Αγρινίου είναι το στεγαστικό. Από τη στιγμή που νέο δημαρχείο δεν έγινε και κτίρια του δήμου παραμένουν αναξιοποίητα αρκετές υπηρεσίες και δομές στεγάζονται εδώ και πολλά χρόνια σε μισθωμένα και κάποιες φορές ακατάλληλα κτίρια.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις αφορά και τη στέγαση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου. Πλέον όμως η συγκεκριμένη δομή αλλάζει διεύθυνση! Το Εικαστικό Εργαστήρι μεταφέρεται νέο μεγαλύτερο χώρο, όπου πλέον τα 300 περίπου άτομα που παρακολουθούν τα τμήματά του θα μπορούν να δουλεύουν κάτω από καλύτερες συνθήκες. Το Εικαστικό Εργαστήρι αναμένεται να μεταστεγαστεί σε κτίριο στην περιοχή του παλαιού τρένου, όπου μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Όμως το πρόβλημα για το δήμο Αγρινίου δεν λύθηκε… το Εικαστικό Εργαστήρι απλά μεταφέρεται από ένα μισθωμένο κτίριο σε ένα άλλο επίσης μισθωμένο. Η θέση του Εικαστικού Εργαστηρίου και άλλων πολιτιστικών δομών του δήμου Αγρινίου, φυσικά, δεν είναι σε ένα ακόμη μισθωμένο κτίριο. Η θέση του είναι στο κτίριο του οργανισμού Καπνού επί της οδού Μακρή, που παραχωρήθηκε στο δήμο ακριβώς για αυτό το σκοπό. Όμως ο δήμος από την άνοιξη του 2011 μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ανακαινίσει το κτίριο, ούτε να δρομολογήσει κάποια λύση προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι το πρόβλημα παραμένει και η οικονομική αιμορραγία σε μισθώματα συνεχίζεται…