Η αποστολή της Solna Vikings στο Μεσολόγγι

Mε πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, η αποστολή της Σουηδικής ομάδας Solna Vikings βρέθηκε χθες το πρωί για λίγες ώρες στην πόλη μας.

Τη Σουηδική αποστολή υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Κος Παναγιώτης Κατσούλης, ενώ η νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή εκπροσωπήθηκε από την Κα Βίκυ Κώτση (Δημοτική Σύμβουλος) και τον Κο Κωνσταντίνο Παλιάτσα (συνεργάτη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου) καθώς ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Κος Νικόλαος Καραπάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων. Επίσης την αποστολή υποδέχτηκε, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. “Χ.Τρικούπης” Μεσολογγίου Κος Δημήτρης Ρεπάσος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και όλοι οι αθλητές του Παιδικού μας Τμήματος . Η Σουηδική αποστολή αποτελούμενη από 45 αθλητές ηλικίας από 12 έως 16 ετών και προπονητές, διοικητικούς, διαιτητές και συνοδούς γονείς ξεναγήθηκε στον Κήπο των Ηρώων με ιδιαίτερη έμφαση στα μνημεία που αφορούν στο Σουηδικό Φιλελληνισμό (Μνημείο πεσόντων Σουηδών και μνημείο του αξιωματικού του Σουηδικού στρατού Γκουστάβου Σας) , περπάτησε στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στην λιμνοθάλασσα της πόλης μας. Ο Σύλλογός μας είχε μεριμνήσει ώστε στους επισκέπτες μας να διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο (τρίπτυχο) στο οποίο υπήρχε μια περιληπτική αναφορά στην ιστορία της πόλης, στα μνημεία που αφορούν στο Σουηδικό Φιλελληνισμό καθώς και στην ιστορία του Συλλόγου μας. Ο αρχηγός της Σουηδικής αποστολής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και λάτρης των αρχαίων Ελληνικών Κος Kjelle Johansson ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την πόλη μας και την απίστευτη φυσική της ομορφιά. Μάλιστα, έγινε μια πρώτη συζήτηση για αδελφοποίηση και συνεργασία μεταξύ του Σουηδικού Συλλόγου και του Συλλόγου μας. Συμφωνήθηκε να υπάρχει μεταξύ των δυο Συλλόγων μια συνεχής επικοινωνία ώστε αυτή η επωφελής συνεργασία και η προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό να ολοκληρωθεί και τυπικά σε σύντομο χρονικό διάστημα (πιθανώς το επόμενο καλοκαίρι).

Η αποστολή της Σουηδικής ομάδας αποχώρησε από την πόλη μας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλα τα μέλη της δήλωναν ενθουσιασμένα τόσο από την υποδοχή όσο και από την ομορφιά της πόλης μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους Υπαλλήλους των Γενικών Αρχείων του Kράτους καθώς και την Καθηγήτρια Αγγλικών Κα Catheryn Jane Connaughton και τον σύζυγό της Κο Γιάννη Καράτσαλο για την πολύτιμη βοήθειά τους.Πολλές ευχαριστίες επίσης στους χορηγούς μας για την έκδοση του φυλλαδίου: Rodon Cafe, Avant Garde Summer, BSB, Νώντας Κλάδης, Ασημακόπουλος – Γραφικές Τέχνες, Φίνο-Σπανός.

http://trikoupisbc.gr