Αντιδράσεις με αιχμές για την Περιφέρεια για την απαγόρευση κολύμβησης στο Μενίδι

Με ανακοίνωση του ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μενιδίου, σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειες που απαγορεύει την κολύμβηση σε όλο το μήκος της πλαζ του Μενιδίου.Ο Σύλλογος θέτει μια σειρά από ερωτήματα και ζητά πειστικές και σοβαρές απαντήσεις καλώντας τους δημόσιους λειτουργούς να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι αφήνει αιχμές για τις υπηρεσίες της περιφέρειας σημειώνοντας πως “όποιος όμωςμιλάει για κινδύνους υγείας είναι υποχρεωμένος (ηθικά και νομικά) πρώτον να το τεκμηριώνει με στοιχεία, και αν αυτός ο κάποιος είναι δημόσια αρχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ και να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης των πολιτών. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τη τακτική του πόντιου Πιλάτου των αρχών που μας λένε να κολυμπάμε με δική μας ευθύνη”.

Αναλυτικά:
«Παρακολουθούμε από κοντά τις τελευταίες μέρες το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι της θάλασσάς μας για κολύμβηση, και αρχικά είπαμε να μην συμβάλουμε και εμείς στην αύξηση ενός θορύβου και λειτουργώντας εν θερμώ.Όμως δεν μπορούμε πλέον να σιωπήσουμε, γιατί είμαστε υπεύθυνοι και αγαπάμε τον τόπο μας περισσότερο από κάποιες κατά όνομα αρχές.Να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν είμαστε εκείνοι που θα δικαιολογούν τα πάντα στο όνομα του τουρισμού ή της δουλειάς κάποιων ή γενικότερα της φήμης του χωριού όταν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Οποιος όμως μιλάει για κινδύνους υγείας είναι υποχρεωμένος (ηθικά και νομικά) πρώτον να το τεκμηριώνει με στοιχεία, και αν αυτός ο κάποιος είναι δημόσια αρχή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ και να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης των πολιτών. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τη τακτική του πόντιου Πιλάτου των αρχών που μας λένε να κολυμπάμε με δική μας ευθύνη. Από την πρώτη βέβαια στιγμή θέσαμε τα ερωτήματά μας:

-Γιατί αυτά τα αποτελέσματα των μετρήσεων ανακοινώνονται τώρα που άρχισε η τουριστική περίοδος και όχι ενωρίτερα ( ως όφειλαν ) ώστε να ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης.
– Γιατί δεν προβληματίστηκαν αμέσως οι «υπεύθυνοι» για το γεγονός ότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ώστε να εξετάσουν σε βάθος και ξανά τα δείγματα ?
-Γιατί άφησαν να υπάρχουν διαρροές και ανησυχία χωρίς να συμβουλευθούν τους τοπικούς παράγοντες του χωριού?
-Γιατί δεν σκέφθηκαν ότι σε αυτό τον τόπο δεν υπήρξε ούτε λειτουργία νέας ρυπογόνου βιοτεχνίας ή βιομηχανίας ή άλλης δραστηριότητας και άρα από πού να μολύνθηκαν τα νερά ?

Και πολλά άλλα βέβαια θα μπορούσε να θέσει κανείς.Τώρα πληροφορούμαστε ότι πάμε σε διαδικασία νέων δειγμάτων και αναμονής αποτελεσμάτων. Ένα έχουμε να πούμε.Σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Από τη μεριά μας θα παρακολουθούμε το θέμα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για για να έχουμε πάντα και εμείς και οι μελλοντικές γενιές θάλασσα καθαρή, πηγή ζωής και υγιούς ανάπτυξης για τον τόπο. Για αυτό και όποιος έχει ευθύνες θα τις αναλάβει.»