Απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο [HDvideo + pics]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στο Αγρίνιο πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενάντια στην ιδιωτικοποίση της εταιρείας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 48ώρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Την κινητοποίηση πραγματοποίησε με πρωτοβουλία της η ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Νομού Αιτωλοακαρνανίας συμπαραστεκόμενη από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και άλλα κινήματα της πόλης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα τα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο λειτουργούσαν κανονικά αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι ανήκουν σε άλλο σωματείο από αυτό που είχε προκηρύξει την απεργία. Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των γραφείων καλώντας τους πολίτες που ήθελαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους να απευθυνούν σε τράπεζες ή το ταχυδρομείο. Παρ΄όλα αυτά δημιουργήθηκε μικρής έντασης επεισόδια με πολίτη που φέρεται ότι χτύπησε ένα μικρό παιδί(!) στην προσπάθειά του να μπει στο χωρό των γραφείων της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη συγκέντρωση ήταν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” Στ. Μερμίγκης και η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαϊτάνη, που χθες συναντήθηκε με τους εργαζομένους της ΔΕΗ στο φράγμα Καστρακίου. Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr δήλωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί και δεν θα αναγνωρίσει καμία ιδιωτικοποίηση. Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει το κράτος και η πολιτεία να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών. Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε αυξήσεις στο ρεύμα. Στην περιοχή ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των νερών. Η ΔΕΗ είναι δημόσια περιουσία, είναι δικά μας, την έχουμε φτιάξει εμείς με τον «πλούτο» μας και πρέπει να μείνει σε εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ανέφεραν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για την περιοχής της Αιτωλοακαρνανία συμπεριλαμβάνει και defacto ιδιωτικοποίηση των νερών του Αχελώου, πράγμα που θα έχει ανάλογες επιπτώσεις (αύξηση τιμής του νερού) και στην τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας.

[vimeo width=”570″ height=”350″]http://vimeo.com/99818871[/vimeo]