Μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις «ΔΟΚΙΜΕΙΑ 2014»

Με πλήθος κόσμου και μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 24 Ιουνίου στην Τ.Κ. Δοκιμίου του Δήμου Αγρινίου, οι τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΔΟΚΙΜΕΙΑ 2014», που διοργάνωσε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την ΤΚ Δοκιμίου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε ποδηλατοδρομία το απόγευμα με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών και το βράδυ παιδικό φεστιβάλ, με θεατρική παράσταση της ομάδας του δημοτικού σχολείου Δοκιμίου και παιδικά χορευτικά συγκροτήματα από τοπικούς Συλλόγους. Την Κυριακή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ Χορευτικών συγκροτημάτων με Συλλόγους από την ευρύτερες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και λαϊκή παραδοσιακή βραδιά.

δοκίμειαΤη Δευτέρα το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δοκιμίου ενώ το βράδυ ακολούθησε η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και αναβίωση του εθίμου με τις φωτιές του Αη Γιάννη με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων του Αγρινίου.Όλες τις ημέρες στο χώρο τον εκδηλώσεων υπήρχε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων που παρασκευάστηκαν από το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου. Την τελευταία μέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δοκίμι, λιτάνευση της εικόνας τους Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στους δρόμους του χωριού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και των τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου φορώντας τις παραδοσιακές μας στολές καθώς και πλήθους κόσμου που συμμετείχε.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Τροχαίας του Δήμου Αγρινίου για την παρουσία και τη βοήθειά τους για τη διεξαγωγή τόσο της ποδηλατοδρομίας όσο και της λιτάνευσης της εικόνας.Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και το διευθυντή κο Κονίδα Βασίλειο όπως και τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δοκιμίου κ. Τυλιγάδα Λάμπρο καθώς και τους επιτρόπους, για την άψογη συνεργασία τους στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου.Επίσης να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων και του παταριού για τις εκδηλώσεις και τη λιτανεία καθώς και την πρόεδρο της ΚΕΠΑ κ Κραββαρίτη για τη συνεργασία και την παρουσία της στις εκδηλώσεις. Τέλος, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καζαντζή, το νέο Πρόεδρο του Δοκιμίου κ. Παπούτση Β. καθώς και το νέο Δήμαρχο κ. Γ. Παπαναστασίου για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στη λιτάνευση της εικόνας.