Ολοκληρώθηκαν τα τμημάτα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αγρινίου

Ολοκληρώθηκε την 24η Ιουνίου 2014 η λειτουργία των τμημάτων μάθησης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Αγρινίου για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014. Συγκεκριμένα, οργανώθηκαν και λειτούργησαν ογδόντα τμήματα μάθησης στα οποία συμμετείχαν 1.400 εκπαιδευόμενοι, κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου.

Στόχος των προγραμμάτων που υλοποιούνται είναι η ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής των ενηλίκων πολιτών στις απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασής τους και παραμονής τους στην αγορά εργασίας, η μείωση του «ψηφιακού χάσματος» καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους στο πεδίο του πολιτισμού.

Από τον Σεπτέμβριο 2014, προγραμματίζεται η λειτουργία νέων τμημάτων μάθησης με γνωστικά αντικείμενα που αφορούν στους τομείς: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ – ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ. Η αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων προγραμμάτων της νέας περιόδου θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως καθώς και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου στη διεύθυνση: Μαβίλη 6, Παλαιός Σταθμός Τρένου (τηλ. 2641028995 e-mail: diavioumathisi@agrinio.gr) τις εργάσιμες μέρες και ώρες.