Παραιτήσεις… για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ως γνωστόν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συνεχίζονται και βαίνουν εντεινούμενα. Παρά τις υποσχέσεις για έλευση επικουρικών γιατρών, τίποτα δεν έχει γίνει και οι ελλειψείς του νοσοκομείου σε προσωπικό καθιστούν άκρως προβληματική τη λειτουργία του. Ενδεικτικό παράδειγμα ότι από τον Αύγουστο και μετά η Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική -που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να εφημερεύσουν όλο το μήνα- θα λειτουργούν με τις τρεις γιατρούς η καθεμιά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και λίγες μέρες την συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στο Τρικούπειο Μέγαρο στις 18 Ιουλίου, ο προϊστάμενος της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Νίκος Μαρκαντώνης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δομών του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι Διευθυντές και υπεύθυνοι λειτουργίας τμημάτων της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Μεσολογγίου με ανοιχτή τους επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ έχουν προειδοποιήσει για την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αφού από τον Αύγουστο πολλές κλινικές και τμήματα (όπως η Παθολογική, Καρδιολογική Κλινική, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, το Αναισθησιολογικό τμήμα) θα μείνουν μόνο με ειδικευόμενους ιατρούς.