Ο Γαλούνης και το δημαρχείο με… τον ξενώνα

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνης στην προηγούμενη θητεία του σε δημαρχιακό θώκο στο δήμο Αλυζίας κατείχε το ρεκόρ να είναι δήμαρχος στον μοναδικό δήμο πανελλαδικά που διέθετε δημαρχείο – ξενώνα…

έντυπο αλυζίας4Αυτά είχε καταγγείλλει δημόσια ο μετέπειτα δήμαρχος Αλυζίας Δ. Τριποτσέρης, όταν το 2009 έκανε τον απολογισμό διετίας της δικής του θητείας και αναφέρθηκε στο πως αντιμετώπισε την κατάσταση που παρέλαβε από τον προκάτοχό του Ερ. Γαλούνη… Οι καταγγελίες αυτές μάλιστα είχαν καταγραφεί στο έντυπο απολογισμό του Δ. Τσιποτσέρη, όπου ο πρώην δήμαρχος σημείωνε με νόημα : «μια από τις πρώτες ενέργειές μου ως Δημάρχου ήταν να καταργήσω το οροφοδιαμέρισμα με τα διπλά κρεβάτια, τους καθρέφτες και τα μπάνια. Κάλεσα λοιπόν τον Σακουφάκη να τα πάρει πίσω και έγινε ανταλλαγή με εξοπλισμούς γραφείων. Τώρα στεγάζεται η αγροφυλακή, το Συμβούλιο Νέων κ.α. Έτσι τερματίστηκε ένα όνειδος, έφυγε ένα στίγμα. Σε κανένα Δημαρχείο από τα 1100 της χώρας μας δεν υπήρχε ταυτόχρονα Δημαρχείο και ξενώνας. Μόνο σε μας. Αυτό πια έπαψε. Είναι σύμφωνη με τη συνείδησή σας αυτή μου η πράξη αγαπητοί μου συνδημότες;»

Σε τι χρησίμευε το οροφοδιαμέρισμα με τα διπλά κρεβάτια, τους καθρέφτες και τα μπάνια μέσα σε ένα δημαρχείο δεν μπορούμε να ξέρουμε, ούτε να φανταστούμε. Το βέβαιο είναι ότι ο δήμος Ξηρομέρου που έχει αναρίθμητα προβλήματα σε βασικά ζητήματα (σκουπίδια, ύδρευση κ.α.) το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ένα τέτοιο παράδοξο αυτοδιοικητικό ρεκόρ σαν αυτό του πρώην δήμου Αλυζίας.

έντυπο αλυζίας 2