“Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου” στον Ελληνίς

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ» από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου θα προβάλει την ταινία : “Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου”
Ώρα προβολής 21:30

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ :Hossein Amini
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣKirsten Dunst, Viggo Mortensen, Oscar Isaac, Yigit Ozsener Daisy Bevan

Πίσω στο 1962 ο Chester MacFarland (Viggo Mortensen) και η σύζυγός του Colette (Dunst) είναι ένα πλούσιο ζευγάρι Αμερικανών που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την Ελλάδα. Όταν επισκέπτονται την Ακρόπολη γνωρίζουν τον Rydal (Oscar Isaac), έναν ξεναγό που όμως συνηθίζει να κάνει μικροαπάτες με θύματα ανυποψίαστους τουρίστες. Το ζευγάρι προσκαλεί τον Rydal για δείπνο και οι τρεις τους αρχίζουν να σχηματίζουν μια καλή παρέα. Μόνο που σύντομα θα αρχίσουν να ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς βρίσκονται μπλεγμένοι στη δολοφονία ενός αστυνομικού.

Βασισμένο σε νουβέλα της Patricia Highsmith, το «The Two Faces of January» φέρει την υπογραφή του σεναριογράφου Hossein Amini («Drive») στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Το καλοκαίρι του 2012 για τις ανάγκες των γυρισμάτων οι παραγωγοί της ταινίας εξασφάλισαν τις δυσθεώρητες άδειες για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.