Ο Γρηγοράκος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου : Έρχονται 5 γιατροί – Δεν κλείνει το νοσομείο

Την έλευση πέντε γιατρών εντός του επόμενου διμήνου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Μεσολόγγι στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους φορείς της πόλης και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει αντίθετα σχεδιάζεται σύντομα να ενισχυθεί. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εκτός από τον διορισμό 5 γιατρών, το επόμενο διάστημα θα έρθουν στο Μεσολόγγι τρεις επικουρικοί γιατροί και άλλες τρις με απόσπαση. Ταυτόχρονα ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε τη διάθεση πίστωσης 30.000€ για τις απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου (σ.σ. θα μεταφερθεί από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου). Ακόμη όσον αφορά το νοσοκομείο Αγρινίου σύμφωνα με και σχετικό αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου αναμένονται ένα καρδιολόγος, ένας οφθαλμίατρος και τουλάχιστον δυο ορθοπεδικοί. Στο πλαίσιο της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για επιπλέον προσλήψεις με βάση αυτές που θα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου.

ΓρηγοράκοςΣε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Γρηγοράκος τόνισε : “Η παρουσία μας εδώ σήμερα υποδηλώνει την έμπρακτη στήριξη μας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Σήμερα παρουσία όλων των φορέων της περιοχής των 80.000 κατοίκων που εξυπηρετεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου δόθηκαν λύσεις στα βασικά προβλήματα. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια περαιτέρω στήριξη.” τόνισε ο κ, Γρηγοράκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια το προσωπικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου για το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραπάνος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα θετικά “δείγματα γραφής” που επέδειξαν για το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση των φορέων της περιοχής αναφορικά με την ιεράρχηση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. “Βάζουμε τέλος στην εσωστρέφεια που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία χρόνια” κατέληξε με νόημα τη δήλωσή του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου.

Στη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π.Κατσούλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ν.Καραπάνος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου αλλά και φορείς της πόλης καθώς επίσης και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων. Ο κ.Γρηγοράκος δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος απο την παραγωγικότητα του νοσοκομείου Μεσολογγίου όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ.Τουμαράς του έδειξε στατιστικά της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις στο χώρο της υγείας συνεχίζονται, αφού το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μετακυλίεται στα Κέντρα Υγείας του νομού. Στο πλαίσιο αυτό αύριο, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 στις 10 το πρωί στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού θα γίνει διαμαρτυρία για την αναστολή των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.