Καταιγιστικός ο Παναιτωλικός – 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Αγρίνιο

Mε δυο γκόλ του Άλβες και ένα του Μαρτίνες ο Παναιτωλικός κέρδισε 3-1 στο αποψινό φιλικό παιχνίδι στο Αγρίνιο τον ΠΑΣ Γιάννενα. Δυο ασίστ ο Κάπελ και δοκάρι ο Βιγιαφάνιες. Καταιγιστικός κατά διαστήματα ο Παναιτωλικός έδειξε σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία. Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο, παρά τη ζέστη και το γεγονός ότι το παιχνίδι διέξαγεται λίγες μέρες πριν το 15αύγουστο. Το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυψε ο Τσάβες με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Μάκης Χάβος με σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε τους Ράφαελ κάτω από τα δοκάρια, Μαλεζάς και Κούσα στο κέντρο της άμυνας. Δεξί μπακ ο Κουτρουμάνος και αριστερό ο Κέβιν. Στο κέντρο ήταν ο Γοδόι με τον Παπουτσογιαννόπουλο, αριστερό εξτρέμ ο Κάπελ και δεξί ο Βιγιαφάνιες, 10άρι ο Μαρτίνες πίσω από τον Άλβες που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναιτωλικός ήταν κυρίαρχος του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Γιαννιώτες. Στο 21΄ ο Κέβιν έβγαλε ωραία σέντρα για τον Άλβες, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Βελλίδη και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία προσπάθεια στο ύψος του πέναλτι αλλα το σουτ που έκανε κατέληξε στο δοκάρι και άουτ. Στο 36΄ ο Κάπελ, κορυφαίος του αγώνα, μπήκε ωραία μέσα στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μαρτίνες και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα του Παναιτωλικού. Στο 43΄ πάλι ο Κάπελ μπήκε στην περιοχή και με ωραία ασίστ “έδωσε” ένα ακόμη γκολ στον Άλβες που πλάσαρε σχεδόν προ κενής εστίας.

Στο δεύτερο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού οι δυο προπονητές σταδιακά άλλαξαν όλη την ενδεκάδα τους. Ο ΠΑΣ Γιάννενα προσπάθησε να απειλήσε ωστόσο μια – δυο φορές μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού με αξιώσεις. Τελικά στο 83΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσάβες κατάφερει να μειώσει σε 3-1.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ (63’ Στεφανάκος), Κουτρομάνος (84’ Χαντάκιας), Κέβιν (73’ Κωνσταντινόπουλος), Κούσας, Άλβες (87’ Κολοκοτρώνης), Κάπελ (78’ Μύγας), Μαλεζάς (67’ Ετζενγκέλε), Βιγιαφάνιες (63’ Μήλιος), Μαρτίνες (84’ Ζαρκάδας), Παπουτσογιαννόπουλος (84’ Ρουμπουλάκου), Γοδόι (84’ Καλογέρης).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (46’ Σωτηρίου), Ντάσιος (55’ Μπέριος), Τζημόπουλος (79’ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Κοροβέσης (73’ Χαρίσης), Τσάβες, Λίλα (84’ Καμπέρης), Τσουκαλάς (65’ Ακόστα), Κρητικός (53’ Γιάκος), Στρούνα, Ίλιτς (61’ Σαπαλίδης).