Σαρρής: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε ξένο αρχιδιαιτητή»

Η δυσπιστία παραγόντων ώθησε την ΕΠΟ στην πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής.

Απόφαση που λήφθηκε αναγκαστικά λόγω δυσπιστίας από παράγοντες, που «…προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους ασχολούμενοι με τη διαιτησία» χαρακτήρισε αυτή της πρόσληψης του Χιού Ντάλας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής μιλώντας στο aixmi.gr. παράλληλα αναφέρθηκε στην επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Για το αν η πρόσληψη του αρχιδιαιτητή Χιού Ντάλας είναι δείγμα ανεπάρκειας των Ελλήνων διαιτητών, είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Δεν υπάρχει καμία ανεπάρκεια στην Ελλάδα στο χώρο της διαιτησίας. Οι διαιτητές μας είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Οι εκπαιδευτές μας και συνολικά η ΚΕΔ επιτελούν εξαιρετικό έργο. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το είπε η UEFA, το είπε ο ίδιος ο κύριος Ντάλας, ο οποίος είναι το νούμερο 2 στη διοίκηση της διαιτησίας της UEFA, μετά τον κύριο Κολίνα. Αναγκαστήκαμε σαν ΕΠΟ να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή, γιατί δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους ασχολούμενοι με τη διαιτησία και τους διαιτητές. Οι οποίοι είναι το μόνο μέρος του παιχνιδιού του ποδοσφαίρου που δεν διαθέτει φιλάθλους ή στρατούς. Οπότε εύκολα κι ανέξοδα βάλλονται και στοχοποιούνται. Αν είχαμε στην Ελλάδα διαιτησίες ανάλογες με αυτές που είδαμε σε ορισμένα παιχνίδια του Μουντιάλ, ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν».

Σχολιάζοντας τη δυσπιστία των Ελλήνων για τους διαιτητές, ανέφερε: «Ξέρετε κανένα κράτος στον κόσμο στο οποίο υπάρχουν 12 αθλητικές εφημερίδες, εκ των οποίων οι δέκα είναι οπαδικές; Αυτό τα λέει όλα. Την παθογένεια τούτη μόνο οι παράγοντες μπορούν να την αλλάξουν. Εμείς όποια προσπάθεια και να κάνουμε πέφτει στο κενό. Μόνο αν κάποια στιγμή οι ίδιοι οι παράγοντες αποφασίσουν ότι πρέπει να προστατεύσουν επιτέλους το προϊόν στο οποίο επενδύουν και όχι να το δυσφημούν, τότε πιθανώς να αλλάξουν επί τα βελτίω τα πράγματα. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κάθε λογής ανακοινώσεις άμα τον ορισμό του διαιτητή, πριν τον αγώνα, στο ημίχρονο αυτού και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Τέλος, για την πρόσληψη Ρανιέρι δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν έχει ξαναέρθει τόσο μεγάλο όνομα προπονητή σε κανένα άθλημα στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο εθνικών όσο και σε επίπεδο συλλόγων. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής σε θέματα οργάνωσης είναι εξαιρετικά, πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Ο άνθρωπος από την επομένη της υπογραφής των συμβολαίων έπιασε δουλειά».