Σε Ναυπακτία και Βόνιτσα οι απεντάξεις από το ΕΠΠΕΡΑΑ

Η Ανω Χώρα λίγο πριν από την επέλαση του χιονιά.

Έργα σχεδόν 400 εκατ. ευρώ απεντάσσονται από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ σύμφωνα με αποφάσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ανάμεσα στα έργα αυτά βρίσκονται δυο έργα στο δήμο Ναυπακτίας και ένα στο δήμο Ακτίου -Βόνιτσας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο “Αποχέτευση ΔΔ Άνω Χώρας και εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων” συνολικού προϋπολογισμού 2.226.300 ευρώ, το έργο “Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας Λυμάτων Ναυπάκτου και Έργα ενίσχυσης υδροδότησης” συνολικού προϋπολογισμού 5.120.552 ευρώ και το έργο “Παρεμβάσεις στο κτίριο δημαρχείου δήμου Ακτίου Βόνιτσας” συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση οι απεντάξεις των έργων γίνονται «κατόπιν των διαδικασιών της εξυγίανσης του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ βάσει της με αριθμό 17917/14.04.2014 εγκυκλίου, κατόπιν της εξέτασης και αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης και των χρονοδιαγραμμάτων των έργων, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν την ανάγκη μείωσης της υπερδέσμευσης του προγράμματος, αφετέρου δε το ότι η μη δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων μέχρι την 31.12.2015, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια Κοινοτικών Πόρων αλλά και το δυσμενέστερο, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, στην αύξηση των εθνικών Πόρων».

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες απεντάξεις αφού υπάρχουν έργα που έχουν μεν συμβασιοποιηθεί, αλλά δεν έχουν προχωρήσει με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός χρονοδιαγραμματών σε βαθμό που φαντάζει απίθανο να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2015.

Δείτε τις αποφάσεις