Ενημέρωση για τους πολύτεκνους από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου

Για σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημερώνει τα μέλη του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
1)Σας υπενθυμίζουμε ότι η τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά των μελών μας που θα εγγραφούν στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου την περίοδο 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του EMILEON SPOR CENTER την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.00. Καλούμε τους γονείς να καταθέσουν εγκαίρως στη γραμματεία του Συλλόγου μας βεβαίωση εγγραφής των παιδιών τους, προκειμένου να οργανωθεί άρτια η εκδήλωση ,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν σχολικά είδη στα παιδιά και θα ακολουθήσει δεξίωση.

2)Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και από ώρα 7.00 μέχρι 9.30 θα τελεσθεί ΄Ορθος-Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων συναδέλφων μας, στην ιερά Μονή Βλοχού. Μετά το πέρας θα ακολουθήσει δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής.
Καλείστε άπαντες να τιμήσετε με την παρουσία σας την πνευματική αυτή εκδήλωση.

3)Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου 2014, θα επαναλειτουργήσει το ανταλλακτήριο ειδών ενδυμασίας και υπόδησης στην αποθήκη του Συλλόγου μας που βρίσκεται επί της οδού Ντεντοπούλου 8. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του ανταλλακτηρίου.

4)Παρά τις συνεχείς, έντονες και έγγραφες διαμαρτυρίες μας προς τους αρμοδίους Υπουργούς , για την δωρεάν διανομή τροφίμων το έτος 2014, μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία υπεύθυνη απάντηση. Για το θέμα αυτό εκτός από το Σύλλογό μας και άλλοι Σύλλογοι πολυτέκνων, καθώς και η ΑΣΠΕ, έχουν προβεί σε παρόμοιες ενέργειες διαμαρτυρίας. Αναμένουμε τις απαντήσεις και θα σας ενημερώσουμε .Πληροφορούμαστε ότι θα δημιουργηθεί <<Ταμείο Ευρωπαικής Βοήθειας>> για την εφαρμογή διανομής τροφίμων και παροχής βασικών υλικών πρώτης ανάγκης.
Ο Σύλλογός μας και η ΑΣΠΕ δραστηριοποιούμαστε έτσι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό και οι πολύτεκνες οικογένειες με τις, όσο δυνατόν, καλλίτερες προϋποθέσεις.

5)Για το θέμα της περικοπής της ισόβιας σύνταξης, οι δικηγόροι στους οποίους αναθέσαμε τις υποθέσεις αυτές κατέθεσαν τις αγωγές αρμοδίως και αναμένεται να ορισθεί δικάσιμος.Δυστυχώς οι διαδικασίες αυτές είναι υπερβολικά χρονοβόρες.

6)Τέλος σας ενημερώνουμε ότι και φέτος θα διοργανώσουμε την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών του Συλλόγου μας, που θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ –ΤΕΙ).

Προς τούτο σας καλούμε να προσκομίσετε στην γραμματεία του Συλλόγου μας βεβαίωση εγγραφής της σχολής επιτυχίας των, όταν φυσικά αρχίσουν οι εγγραφές.