Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου [HDvideo + pics]

Πραγματοποίηθηκε σήμερα στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο Άνεσις η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και η ορκομωσία του νέου δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Υπό την έννοια ότι για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά ορκίζεται δήμαρχος στο Αγρίνιο προερχόμενος όχι από τον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο», η σημερινή μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη για το Αγρίνιο.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr βίντεο από την ορκομωσία και την ομιλία του Γ. Παπαναστασίου

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων έγινε από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.O Γ. Παπαναστασίου στη ομιλία του μίλησε για μια «ιστορική μέρα» και τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αντανακλά η εμπιστοσύνη των πολιτών που τον τίμησαν με την ψήφο του. Δήλωσε πως δεν έχει αυταπάτες για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα και την αυτοδιοίκηση, σημείωσε όμως ότι ο δήμος δεν είναι ούτε κυβέρνηση ούτε ΔΝΤ για να μειώσει τους φόρους. Yπογράμμισε ακόμη ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ανακούφιση των πολιτών με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού. Ο νέος δήμαρχος Αγρινίου δεσμεύθηκε για “ανοιχτές πόρτες” και στους πολίτες και στους εργαζομένους του δήμου. Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να παρακολουθούν το δημοτικό συμβούλιο και τόνισε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή σύνθεση απόψεων. “Από την 1η Σεπτεμβρίου ο όρκος που δώσαμε θα γίνει μια ουσιαστική πάλη με τη στέρηση, τη στασιμότητα, την ανέχεια και κάθε είδους ασχήμια που υπάρχει γύρω μας” είπε καταλήγοντας ο Γ. Παπαναστασίου.

Στο χαιρετισμό του ο απερχόμενος δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή και αναφέρθηκε στο έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από την παράταξή του. “Θα είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να συνεχιστεί αυτό το έργο αλλά σε ό,τι κι αν χρειαστεί η νέα δημοτική αρχή” ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στάθηκε κυρίως στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή και στο δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Ακόμη τόνισε θα παράσχει τη συναίνεσή του στη δημοτική αρχή υπό τον όρο ότι οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής δεν θα εξυπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές.

Ο Τίμος Παπανικολάου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον χαιρετισμό του ευχήθηκε η ευχή της ημέρας, το «καλή δύναμη», να κατευθυνθεί στην ανατροπή και όχι στην υλοποίηση του Καλλικράτη. Τέλος, ο Στέλιος Μερμήγκης, από την παράταξη “Ανυπότακτο Αγρίνιο”, θέλοντας να δώσει το στίγμα της παράταξής του ευχήθηκε με νόημα το νέο δημοτικό συμβούλιο να μην παρουσιάζει την ίδια εικόνα με το προηγούμενο, την εικόνα μια «συναυλίας σιωπής» και ευχήθηκε επίσης με νόημα να μην δει ΜΑΤ όταν η νέα δημοτική αρχή θα αποφασίσει να κάνει ένα κοινωφελές έργο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τον δήμαρχο και όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους.