Και που να “πάρει μπρος”….

φωτό: paravatos.eu
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Παναιτωλικός συνέχισε τις καλές και ψυχωμένες εμφανίσεις του απέναντι στους “μεγάλους” του ελληνικού πρωταθλήματος και παρόλο που ως ομάδα με αλλαγμένο κατά πολύ το ρόστερ της ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά της, κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από μια ομαδα που δυο – τρεις παίχτες της αξίζουν όσο όλος ο Παναιτωλικός.

Βέβαια στη μπάλα τα πράγματα πολλές φορές είναι σχετικά. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, για παράδειγμα δυο λεπτά πριν το γκολ του Κούσα, αν ο Μποτία ευστοχούσε στο τετ α τετ με τον Ράφαελ. Όπως και ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να κερδίσει, αν ο Κόρμπος έπιανε ένα καλύτερο σούτ 4 λεπτά πριν το 90′. Αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το σημαντικό είναι πως ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον πρωταθλητή δίνει ψυχολογία στον Παναιτωλικό, μια ψυχολογία που την χρειάζεται τώρα που χτίζει μια νέα ομάδα. Και αυτό λίγο – πολύ ζήτησε και ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς, τη στήριξη του κόσμου στην νέα ομάδα.

Ο Παναιτωλικός αξίζει τη στήριξη του κόσμου του, γιατί όταν λύσει όλα τα αγωνιστικά του προβλήματα μάλλον θα αποζημιώσει τον κόσμο του και με το παραπάνω. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι υπάρχουν “χαρτιά” στα χέρια του Μάκη Χάβου, που ακόμη δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο Μπεχαράνο που έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, ο Βιγιαφάνιες που ένας μικροτραυματισμός δεν τον έχει αφήσει να ενσωματωθεί όπως θα ήθελε στην ομάδα, ο Θεοδωρίδης που θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να μπει σε φουλ ρυθμούς μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, ο Ετζενγκέλε που βελτιώνοντας τη φυσική του κατάσταση θα προκαλεί ευχάριστο “πονοκέφαλο” στα σέντερ μπακ για τον τεχνικό του Παναιτωλικού, αλλά και ο Γ. Φωτάκης που κατά 99% θα είναι η τελευταία μεταγραφική κίνηση του Παναιτωλικού, θα μπορέσουν να προσθέσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στα “καναρίνια”.

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως θα βελτιωθεί ο Παναιτωλικός στη συνέχεια, λίγο – πολύ θα βελτιωθούν και οι αντιπαλοί του, αφού καμία ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό χρειάζεται και μεγάλη στήριξη η ομάδα από τον κόσμο της, όπως είπε ο Μάκης Χάβος και απέναντι τις “μικρές” ομάδες… Την αξίζει εξάλλου μια ομάδα που παίζει όχι με δανεικούς… που παίζει με αλλαγή τον Μήλιο και όχι τον Σαβιόλα…

Δ.Π

Διαβάστε ακόμη :