1ο Workshop και Ημερίδα ενημέρωσης αποτελεσμάτων του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία

Στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο» της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», οργανώθηκε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου, το 1ο Workshop με θέμα: «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» στο χώρο ημερίδων της 4ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στην Ι.Π. Μεσολογγίου, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εταίρο της Α.Σ. ΑΙΤΩΛΙΑ. Σκοπός ήταν η παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσει στους Δήμους Θέρμου, Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου η Α.Σ. αλλά κυρίως η ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού τεχνολογικού εργαλείου και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίησή του, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια τους και ενισχύοντας εν τέλη τους ωφελούμενους μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συντονιστής του workshop ήταν o κ. Ρόμπολας Γεώργιος, Υπεύθυνος Πράξης για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, o οποίος και παρουσίασε την Πράξη «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία» – Σκοπός και στόχοι.
Η κα Κακαρίδη Ελένη γεωπόνος- υπάλληλος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Π.Δ.Ε. στον πρωτογενή τομέα, αναδεικνύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα για την επομένη πενταετία.

Ο κος Γιάννης Παναρέτου από την OPTIONSNET IT & Consulting Services, παρουσίασε τη πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Καλαθιού, το τρόπο με τον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα, τον τρόπο χρήσης του αναπτυξιακού αυτού εργαλείου, τις δυνατότητες δηλαδή της πλατφόρμας, προς όφελος κάθε επιχείρησης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και του κ. Παναρετου, που έλυσε όλες τις απορίες των παρευρισκόμενων, κυρίως στον χειρισμό της πλατφόρμας σε συνδυασμό με την χρήση i-pad και android συσκευών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο» της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», την Κυριακή, 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και την Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ», ημερίδα σχετικά με τη δημιουργία και τα αποτελέσματα του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία.

Στην ημερίδα εισηγήσεις έκαναν οι κ.κ. Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος, διευθυντής Αιτωλικής Αναπυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ, Γιώργος Ρόμπολας, υπεύθυνος εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και Κώστας Παπαδημητρίου αντιπρόεδρος του ΚΕΚ Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίας Διάσταση Α.Ε.

Ο κ. Μιχαλόπουλος παρουσίασε την Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ» αναλύοντας τους στόχους της Πράξης και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, ενώ ο κ. Παπαδημητρίου, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μια συμβουλευτική/εκπαιδευτική εταιρία, μπορεί να ενισχύσει την απασχόληση. Ο κ. Ρόμπολας ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία του Δικτύου και τις δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι ωφελούμενοι από την λειτουργία του και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την λειτουργιά του Δικτύου.

Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και οι φορείς, να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν τις δράσεις του Δικτύου και να διαμορφωθούν σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας που θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα και θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πράξης.
Έγινε εκτενή αναφορά στους ωφελούμενους (άνεργοι, επιστήμονες, αγρότες), στους τομείς παρέμβασης της Πράξης (τουρισμός, μεταποίηση – τυποποίηση, κοινωνική οικονομία και διαδικτυακή οικονομία) και στις άλλες υποστηρικτικές δράσεις της Πράξης (συμβουλευτική υποστήριξη, διακρατικότητα κλπ).
Η ημερίδα που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, στην ουσία έκλεισε και τις εργασίες της 4ης Έκθεσης Προϊόντων στην Ι.Π. Μεσολογγίου, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές