Α.Τσίπρας: Μη διανοηθείτε να εκβιάσετε βουλευτές με το ΣΔΟΕ

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει το ΣΔΟΕ ως όχημα εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

“Η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων δεν έχει αυτή τη βούληση. Ήρθε, όμως, η ώρα να δώσει λογαριασμό. Για τις πράξεις, αλλά και για τις παραλήψεις της. Όσοι νομίζουν, δε, ότι θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι”, είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως εξηγεί στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στο capital, η προειδοποίηση του στην κυβέρνηση αφορά σαφέστατα στην προεδρική εκλογή και στις εκβιαστικές τακτικές που θεωρεί ότι θα υιοθετήσει η Κυβέρνηση στον δρόμο προς την διαδοχή του Καρόλου Παπούλια.

Εγκληματικές καθυστερήσεις
“Οι πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων, κατά την άποψή μας, δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα. Υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.Από τη σημερινή μας ενημέρωση προκύπτει ότι από τις 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, μέσα σε δυο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25. Για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως στο τέλος του 2015, η υπόθεση παραγράφεται οριστικά.Επ αυτού, εγκάλεσε ευθέως την Κυβέρνηση για συνειδητό έλειμμα πολιτικής βούλησης, τονίζοντας: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει – που λέει και ο λαός μας – όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκρινε ως αναγκαίο, “να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Με τη Λίστα Λαγκαρντ, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες off – shore εταιρίες, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή:www.capital.gr