Ο ένατος αντιδήμαρχος του Γ. Παπαναστασίου

Ασυνήθιστη για τα αυτοδιοικητικά ειωθότα η κίνηση του Γ. Παπαναστασίου να δώσει περισσότερη πολιτική υπόσταση στο νευραλγικό πόστο του γενικού γραμματέα του δήμου.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης έχοντας πλέον τις αρμοδιότητες της χωροταξίας, της πολεοδομίας και της πληροφορικής αναβαθμίζεται πάρα πολύ και γίνεται ουσιαστικά ο ένατος αντιδήμαρχος του Γ. Παπαναστασίου. Την εξήγηση για την κίνηση αυτή του Γ. Παπαναστασίου μάλλον θα πρέπει να την ζητήσει κανείς στη σημασία που ο Γ. Παπαναστασίου δίνει στα ζητήματα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, εξάλλου προεκλογικά προμετωπίδα της κριτικής του απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν το νέο ΓΠΣ Αγρινίου. Ο Γ. Παπαναστασίου πιστεύει πως η υλοιποίηση του προγράμματός του σε αυτούς τους δύο τομείς θα είναι η βάση για την ανάπτυξη. Γι’ αυτούς τους λόγους ήθελε ένα άνθρωπο έμπειρο στον τομέα αυτό και ο Δημήτρης Τζιώλης είναι και έμπειρος και απόλυτος γνώστης των θεμάτων αυτών.

Από την άλλη βέβαια, οι σημαντικές αρμοδιότητες σε ένα μη αιρετό πρόσωπο εμπεριέχουν και κάποιο βαθμό ρίσκου, με την έννοια ότι η όποια επιτυχία ή αποτυχία “θα χρεωθεί” στον πολιτικό προϊστάμενο, δηλαδή τον δήμαρχο. Εξάλλου καλώς ή κακώς στο μυαλό των περισσότερων πολιτών -και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Αγρίνιο αλλά πανελλαδικά- η πολεοδομία ως υπηρεσία δεν είναι τόσο συνδεδεμένη με τη χωροταξία -που τόσο σημαντική είναι για τη ανάπτυξη- αλλά με τη γραφειοκρατία, τη βαθιά διαφθορά και τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Εν ολίγοις πεδίο δόξης λαμπρόν και για τον νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου και για τον πολιτικό του προϊστάμενο.