Η αλλαγή των δημοτικών αρχών “κόκκινο χαλί” για τους ελεγκτές

Έναν ψιλοπανικό τον προκάλεσαν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην βδομάδα από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε φακέλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας των τελευταίων χρόνων. Στο βαθμό που ανταποκρίνονται όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προηγούμενη δημοτική αρχή Ναυπακτίας φέρεται με τον τρόπο της να αρνήθηκε τον έλεγχο πριν κάποιους μήνες, αντίθετα η νέα δημοτική αρχή φέρεται να συμφωνεί με τον έλεγχο και να υποβοηθά τους ελεγκτές στο έργο τους παρέχοντάς του στοιχεία και φακέλους του δήμου.

Η αλλαγή των δημοτικών αρχών φαίνεται πως βοηθά στην αποκάλυψη σκανδάλων και υποθέσεων διαφθοράς στους δήμους. Μια ανάλογη περίπτωση αυτή του δήμου Μαραθώνα, με το νέο δήμαρχο Ηλία Ψινάκη να μεταφέρει την καταγγελία που δέχθηκε στην αστυνομία και να στρώνει “κόκκινο χαλί” για τους Εισαγγελείς και τους “ράμπο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εν τέλει να αποκαλύπτεται μια υπόθεση με “ανοιχτούς” αριθμούς πρωτοκόλλου για ύποπτα τιμολόγια και παραστατικά.

Αυτή την είδηση κοινοποίησε στο facebook υποψήφιος του συνδυασμού του Γιώργου Παπαναστασίου, ζητώντας ανάλογους ελέγχους και στο δήμο Αγρινίου. “Στο δήμο Αγρινίου και τα νομικά του πρόσωπα άμεσα πρέπει να γίνει οικονομικός έλεγχος 10ετίας από μεγάλη αξιόπιστη ελεγκτική εταιρεία” έγραψε χαρακτηριστικά. Και μένει να δούμε αν θα στρωθεί και στη Χαριλάου Τρικούπη το “κόκκινο χαλί” για τους ελεγκτές…