Από τον Νοέμβριο οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο δήμο Μεσολογγίου

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στο οποίο σε πρώτη φάση θα ενταχθούν χιλιάδες κάτοικοι δήμων που έχουν προεπιλεγεί, ένας ανα Περιφέρεια, ανάμεσά τους και ο Δήμος Μεσολογγίου.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε πως η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας. Με την πιλοτική εφαρμογή του, αρχικά το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται να φτάσει τα 850 εκατομμύρια με 1 δισ. ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι στόχος είναι, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους. Ακόμη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται προετοιμασία, περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας και βεβαίως άψογη συνεργασία της κοινωνίας.