Λίγες μέρες πριν το λουκέτο στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου

Για λίγες ακόμη ημέρες θα λειτουργεί η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου… Oι εφημερίες για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν προγραμματιστεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου και παραιτηθέντος διευθυντής Αρ. Τζιόβα…!!! Από εκεί και μετά, αν δεν αλλάξει κάτι, η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου δεν θα εφημερεύει και οσυσιαστικά δεν θα εφημερεύει και όλο το νοσοκομείο, αφού η παρουσία καρδιολόγου καλύπτει και μια σειρά από άλλες κλινικές στην αντιμετώπιση επειγόντων και σοβαρών περιστατικών.

Εκείνο που μπορεί να συμβεί για να αποσωθηθεί ο κίνδυνος των κενών εφημεριών είναι είτε η προσωρινή απόσπαση ενός καρδιολόγου από κάποιο νοσοκομείο της Πάτρας, είτε με περισσότερες εφημερίες από την πλευρά των υπαρχόντων γιατρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς τους. Το πρόβλημα όμως θα γίνει εντονότερο τον Οκτώβριο και ίδιως από τη στιγμή που ολοκληρωθούν και τα τυπικά της παραίτησης του διευθυντής της κλινικής Αρ. Τζιόβα, ο οποίος αν και παραιτηθείς ουσιαστικά “υποχρεώθηκε” σε εφημερίες και το Σεπτέμβρη. Έτσι οι όποιες λύσεις π.χ μέσω αποσπάσεων δεν μπορούν παρά να καλύψουν προσωρινά το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο Αγρινίου με την παιδιατρική κλινική τον προσεχή μήνα, όποτε και συνταξιοδοτείται μια γιατρός της κλινικής, χωρίς να έχει δρομολογηθεί το παραμικρό για την αντικατάστασή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στην διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, με το σκεπτικό ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και καιρό και σε κάποιες περιπτώσεις σε έχουν καν κατατεθεί από τη διοίκηση τα σχετικά αιτήματα για γιατρούς, είτε στην ΥΠΕ, είτε στο Υπουργείο.