Ρημάζει το παλαιό κτίριο του νοσοκομείου Αγρινίου [pics]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA14 μήνες μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο του κτίριο, οι εγκαταστάσεις του παλαιού κτιρίου ρημάζουν πραγματικά. Χωρίς φύλαξη έγινε βορά σε κάθε είδους πλιατσικολόγους και ζητούντες καταφύγιο, με αποτέλεσμα τόσο το κτίριο όσο και ο περιβάλλον χώρος του να παρουσιάζει πραγματικά εικόνες ντροπής, όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει το ΑγρίνιοCulture.gr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATα περιστατικά κλοπών στο παλαιό κτίριο παρουσιάστηκαν πολύ γρήγορα μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτίριο, πλέον όμως το τελευταίο διάστημα ο χώρος φαίνεται πως έχει γίνει στέκι ναρκομανών. Επειδή η αξιοποίηση του κτιρίου προφανώς άργησε, εκείνο που απαίτειται τουλάχιστον σε πρώτη φάση είναι να υπάρξει άμεσα η φύλαξη του χώρου, γιατί όσο δεν συμβαίνει αυτό, αυτή η τεράστια υποδομή απαξιώνεται με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς από αυτούς της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου. Ήδη η καθυστέρηση στην αξιοποίηση του χώρου έχει αυξήσει το κόστος των επισκευών που απαιτούνται για την επαναχρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Φυσικά για το δημόσιο αυτό δυστυχώς είναι μια συνήθης πρακτική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Αθήνα. Στην περίπτωση δε του νοσοκομείου Αγρινίου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί το δημόσιο εγκατέλειψε ένα ιδιόκτητο κτίριο τη στιγμή που δεκάδες υπηρεσίες του στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια.

νοσοκομείοΠάντως η υπόθεση της αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του νοσοκομείου Αγρινίου έχει μείνει στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών του Υπουργείου Υγείας, που κοινοποιήθηκε στο δήμο Αγρινίου τον περάσμενο Μάρτιο και μιλούσε για συγκέντρωση των Υπηρεσιών Υγείας στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, δηλαδή τη λειτουργία Κέντρου Υγείας, των Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ – Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και του ΕΚΑΒ. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα και προφανώς απαιτείται πίεση προς το υπουργείο, ώστε έστω και με την μερική αξιοποίηση του χώρου να πάψει η απαξιώση των εγκαταστάσεων…