Χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις για το νοσοκομείο [HDvideo + pics]

κινητοποίηση για νοσοκομείοΠραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποιήση των φορέων του Αγρινίου με σκοπό να διατρανωθεί η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγρινίου και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr το βίντεο από την κινητοποίηση στο Νοσοκομείου και το διάλογο των φορέων με τον διοικητή Γ. Βλάχο

Το μηχανοκίνητο κομβόι ξεκίνησε από το πάρκιγκ στα παλιά σφαγεία και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου. Στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου οι διαμαρτυρόμενοι συνομίλησαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Γ. Βλάχο στη βάση των δέκα αιτημάτων που κατέθεσαν με υπόμνημά τους οι φορείς. Ο διοικητής Γ. Βλάχος δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις, τόνισε ωστόσο ότι τη προσεχή Δευτέρα θα βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, που όπως ανέφερε ο ίδιος έχει λάβει για την κάλυψη των κενών, με πραταρχικό στόχο την ενίσχυση της καρδιολογικής στο Αγρίνιο με έναν γιατρό.

Ο κ. Βλάχος από την πλευρά του έκανε γνωστό πως σύντομα θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ τοποθετήσεις ιατρών σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο και αναφέρθηκε στην προκήρυξη των θέσεων τεσσάρων γιατρών για το Μεσολόγγι, δύο μικροβιολόγων και δύο αναισθησιολόγων. Ακόμη έκανε λόγο για μια απόσπαση για μια απόσπαση παθολόγου από την Πάτρα στο Μεσολόγγι. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι με δεδομένα τα κενά που υπάρχουν οι προκηρύξεις θέσεις και τα σχετικά αιτήματα προς το Υπουργείο έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. Ακόμη τόνισαν ότι τα εξαντλητικά ωράρια και οι εφημερίες πέραν των προβλεπομένων, είναι ένας βασικός λόγος που οδήγησε κάποιους γιατρούς σε παραιτήσεις. Ο παραιτηθείς διευθυντής της καρδιολογικής του νοσοκομείου Αγρινίου Αρ. Τζιόβας, απευθυνόμενος στον κ. Βλάχο, ανέφερε ότι το κλείσιμο των δύο νοσοκομείων ήταν προδιαγεγραμμένο, αφού στο προηγούμενο οργανόγραμμα του νοσοκομείου προβλέπονταν 12 γιατροί, ενώ στο νέο, μόνο 6 και για τα δύο νοσοκομεία.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι φορέων όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου,η Β’ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής, το Συντονιστικό Φορέων Μεσολογγίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Δ. Τραπεζιώτης.