Σύσκεψη για τη νέα σχολική χρονιά στο Αγρίνιο

Mε τη συμμετοχή όλων των στελεχών εκπαίδευσης της Π.Ε. Αιτ/νίας
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των στελεχών εκπαίδευσης της Π.Ε. Αιτ/νίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου εξ’ αφορμής της έναρξης του πρώτου τριμήνου της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. κ. Μπαρής Θεόδωρος, ο Διευθυντής Π.Ε. Αιτ/νίας κ. Λευτεράτος Σπυρίδων-Θωμάς, οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ Αιτ/νίας, oΣυντονιστής Δράσεων Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.Παπαχριστόπουλος Νικόλαος καθώς και ο Αν. Προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ Αιτ/νίας, η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μεσολογγίου-Θέρμου, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Αιτ/νίας και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτ/νίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πλαίσιο και οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου σχολικού έτους ενώ οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.Αναφορικά με την εν λόγω συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας σειράς συναντήσεων, με τη συμμετοχή των στελεχών εκπαίδευσης της περιφέρειάς μας, οι οποίες θα συνεχιστούν, τις επόμενες μέρες, στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας και της Αχαΐας.

Απώτερος σκοπός όλων των συναντήσεων είναι να δώσουμε το βήμα στα στελέχη εκπαίδευσης να τοποθετηθούν πάνω στα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης τους κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαήμερου της νέας σχολικής χρονιάς, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας.

Με την αδιάλειπτη επικοινωνία και συνεργασία με τις κατά τόπους διοικητικές δομές κατορθώσαμε και κερδίσαμε το στοίχημα της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Η πρόκληση που ανατέλλει είναι να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε την προοπτική για μια σχολική ζωή, όσο το δυνατόν ομαλότερη και φιλικότερη για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πορεία του στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης.Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, ο ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα κρίσιμος καθώς είναι αυτοί που θα κληθούν να απορροφήσουν τους κοινωνικούς κραδασμούς και να δράσουν ευέλικτα και μετασχηματιστικά με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο το μεγαλύτερο δυνατό όφελος των μαθητών.