Όσα είπε ο Γρηγοράκος στην Βουλή για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λ.Γρηγοράκος απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη, αναφέρθηκε διεξοδικά στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου και στις επαφές που είχε με τη διοίκηση των νοσοκομείων. Η συζήτηση και λεγόμενα του αναπλ. Υπουργού από τα πρακτικά της Βουλής είναι αποκαλυπτικά. Επι της ουσίας και άμεσα ο Λ. Γρηγοράκος δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα για το νοσοκομείο Αγρινίου, παρά μόνο τις διαβεβαιώσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείο για την κάλυψη των κενών θέσεων… Η διαβεβαιώσεις βέβαια απέχουν από την πράξη…

Αναλυτικά τα λεγόμενα του αναπλ. Υπουργού από τα πρακτικά της Βουλής :
Πήγαμε στο Μεσολόγγι και δώσαμε… τέσσερις γιατρούς. Υπήρχαν και κάποια άλλα προβλήματα, εκτός από τη στελέχωση των γιατρών. Είπαμε ότι μπορούμε να παρατείνουμε και τις συμβάσεις αυτών των εργαζομένων οι οποίες λήγουν αυτό τον καιρό, δηλαδή τον Οκτώβριο. Θα γίνει και αυτό, η παράταση των συμβάσεων. Και εάν ζητηθεί και κάποια άλλη θέση που χρειάζεται το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου –γιατί λύσαμε το πρόβλημα της Καρδιολογικής Κλινικής και της Παθολογικής Κλινικής που υπήρχε και της νεφρολόγου, η οποία επανήλθε-, έχουμε περιθώριο να δώσουμε κάποιον επικουρικό γιατρό.Πάντως στο Μεσολόγγι τώρα τα πράγματα είναι ήρεμα, δεν υπάρχει αυτή η ένταση που υπήρχε. Σας διαβεβαιώνω ότι το Νοσοκομείο είναι πάρα πολύ καλό, εντυπωσιάστηκα από το Νοσοκομείο. Είναι ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και ήταν γόνιμη η συζήτηση που είχα με τους συναδέλφους Βουλευτές και με όλο βέβαια το προσωπικό του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου.

Τώρα για το Αγρίνιο: Υπήρχε ένα πρόβλημα με την Καρδιολογική Κλινική του Αγρινίου, διότι υπήρχε ένας αποσπασμένος γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίο. Παραιτήθηκε ένας συνάδελφος καρδιολόγος. Είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Επικοινώνησα με τον κ. Βλάχο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Αγρινίου. Αμέσως φέραμε τον γιατρό από το Ρίο πίσω. Και αυτή τη στιγμή δώσαμε έξι γιατρούς στο Νοσοκομείο του Αγρινίου –το ξέρετε πολύ καλά, πήραν έξι γιατρούς- και ορθοπεδικούς πήραν και εντατικολόγους και αναισθησιολόγους και οφθαλμίατρο. Και η Παιδιατρική Κλινική, κύριε συνάδελφε, του Νοσοκομείου λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς: δύο Διευθυντές, έναν Επιμελητή Α΄, έναν Επιμελητή Β΄ και τη γιατρό που είπατε προηγουμένως, η οποία αφήνει το Κέντρο Υγείας Θέρμου και πηγαίνει και κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, Βόνιτσας.

Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι χθες μίλησα με τον κ. Βλάχο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Έτυχε να τον δω από κοντά, διότι είχαμε μια σύσκεψη στην Αθήνα. Και τον διαβεβαίωσα για τις οποιεσδήποτε κενές θέσεις έχει τώρα το Νοσοκομείο Αγρινίου. Και πρέπει να πω –και να παραδεχθείτε και εσείς όλοι- ότι είναι ένα κόσμημα, είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, θα μου επιτρέψτε να το πω φαραωνικού τύπου, ένα νοσοκομείο κόσμημα. Και είναι γεγονός ότι ένα τέτοιο νοσοκομείο δεν μπορείς να το βάλεις να κυλάει γρήγορα, να το βάλεις να δουλέψει στο φουλ τις μηχανές του, αλλά είναι ένα νοσοκομείο το οποίο έχει πάρα πολύ καλές υποδομές, έχει άριστο νοσηλευτικό προσωπικό, έχει άριστο διοικητικό προσωπικό, υπολείπεται σε ιατρικό προσωπικό –το παραδεχόμαστε-, αλλά εμείς το στηρίζουμε και θα πάει καλά.