Δεν θα παίρνει το µισθό ο δήµαρχος Ναυπακτίας

Στη μείωση των δαπανών στοχεύει η νέα δημοτική αρχή Ναυπακτίας, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, που σίγουρα θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν κάπου αλλού, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

Και επειδή πάντα ο αρχηγός δίνει το παράδειγμα, έτσι και στο δήμο Ναυπακτίας ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος έκανε την αρχή με το να μην λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και να μην παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του. Όπως μαθαίνουμε, χρησιμοποιεί πάντα το δικό του αυτοκίνητο με δικά του έξοδα. Τα δυο τζιπ που έχει ο δήμος, χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις και μόνο εφόσον εκδοθεί το σχετικό δελτίο. Οι αντιδήμαρχοι επίσης χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του δήμου, αλλά με μέτρο και εφόσον υπάρχει ανάγκη. Δεν υπάρχει πλέον κρατικό αυτοκίνητο, το οποίο να παίρνει ο καθένας και να κάνει και τις προσωπικές του μετακινήσεις, ούτε βέβαια να το παίρνει το βράδυ στο σπίτι του.

Οι άμισθοι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του δήμου, αφού θα ήταν υπερβολή να επιβαρυνθούν και με τα έξοδα μετακίνησης για δουλειές του δήμου, την ώρα που δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ αντιμισθία. Ο νέος δήμαρχος έχει φροντίσει να αξιοποιήσει όλους σχεδόν τους δημοτικούς του συμβούλους, σε διάφορες άμισθες θέσεις, αποζητώντας όλοι να προσφέρουν στον τόπο τους. Επίσης ο κ. Λουκόπουλος προτίμησε να μην προσλάβει ειδικούς συνεργάτες, ούτε καν νομικούς ή πολιτικούς μηχανικούς που σίγουρα θα είχε ανάγκη ο δήμος, ώστε να μην δαπανώνται χρήματα από το δημοτικό κορβανά. Αρχή του νέου δημάρχου είναι να προσπαθήσει να αποφύγει τους ειδικούς συνεργάτες για να μην προσθέτει οικονομικό βάρος στις πλάτες των δημοτών.

πηγή : aixmi-news.gr